OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
MESEREGÉNY - ÁLLATHŐSÖK
MESEREGÉNY - ÁLLATHŐSÖK : Geronimo Stilton meseregény-sorozat

Geronimo Stilton meseregény-sorozat

  2013.07.30. 11:02

ÍrtaElisabetta Maria Dami
Kiadó: Alexandra
Oldalszám/kötet: 110-130
 
 
 
Rágcsáliában született (Egér szigeten). Diplomamunkáját a rágcsálóirodalom toponímájából és összehasonlító ősegéri filozófiából írta. Húsz éve a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, ez Rágcsália legolvasottabb napilapja.
 
Geronimo Stilton könyvek Az eltűnt kincs rejtélye című írásáért Ráglitzer-díjat kapott, s 2001-ben elnyerte Az év egere kitüntetéssel járó Andersen Díjat is. 2002-ben egyik kötetét az év legjobb gyermek könyvévé választották, s az ebook Award  díjjal jutalmazták.

 


A madridi tolvaj
Geronimo Stilton - Geronimo Stilton - A madridi tolvajKiadás éve: 2020
Oldalszám: 116
 
A madridi Prado Múzeumból elloptak egy felbecsülhetetlen értékű festményt. A bűntény napján jómagam is épp a spanyol fővárosban tartózkodtam.
 
Bár rettentő ijedős pacák, akarom mondani, pocok vagyok, Cincogó barátommal, Trappyval és Benjaminnal a tolvaj nyomába eredtünk.
 
Őrületes hajsza volt!
 
 
 
 

 
2018-ban megjelent új könyvek a Kolibri Kiadótól (a címlapra kattintva belenézhetünk az adott meseregénybe)
 
   
 
      
 
Mivel tűnnek ki Geronimo Stilton könyvek a gyerekkönyvek közül?
 
 1. A Geronimo Stilton könyvek színes betűk változatossága még izgalmasabbá teszi ezeket a kalandokkal teli történeteket. A szöveg formázása követi a könyv izgalmas cselekményeit.
 2. Vicces, dinamikus, képregény-szerű rajzok jelennek meg a legizgalmasabb jeleneteknél. Ezek sokszor segítik a bonyolult helyzetek követését!
 3. Geronimo Stilton a tények és információk összegzése segít sokszor az előzmények felidézés ében a történet során.
 4. Humor és optimizmus kíséri Geronimo Stiltont a kalandok során, mely a legnehezebb helyzeteken is átsegíti.
 5. Szeretet és bátorság. Geronimo Stilton történeteiben fontos a család. Kalandjaiban sokszor találkozunk családjával és barátaival, akik elkísérik őt útjain, bízva benne és támogatva őt, ha úgy érzi, nem tud egy helyzetet megoldani.)

Geronimo Stilton értékrendje

Le motivazioni di Stilton

Geronimo kétbalkezessége szimpátiát kelt az olvasóban: együtt sírunk, együtt nevetünk vele, és együtt örülünk a történetek végén, mert végül minden veresége sikerré válik. Tetteivel és sajátos öniróniájával Geronimo Stilton örökérvényű értékeket közvetít: a család fontosságát, félelmeink legyőzését, mások hibáinak elfogadását, következetességet, segítőkészséget, a más kultúrák iránti nyitottságot, a kíváncsiságot az új, még megismerésre váró dolgok iránt, a csapatmunka hatékonyságát és erejét, a békére való törekvést a világban, a barátságot és szeretetet. Mindemellett persze szolidaritásra, tisztességre, lojalitásra, őszinteségre, valamint az idősek tiszteletére tanít. 

Geronimo Stilton történetei kalandosak és szórakoztatóak, tele vannak izgalmas fordulatokkal, de mellőznek minden túlzást és közönségességet. A történetekben nincsenek fegyverek, nincs erőszak, alkohol, szerencsejáték, vadászat, törvénysértés. Ugyanígy nem találunk káromkodást, ön- és közveszélyes viselkedést, rasszista megnyilvánulásokat, mágiát, asztrológiát, deviáns magatartást.

Alexandra Kiadó sorozata:

A sorozat 1. kötete:  A nevem Stilton, Geronimo Stilton
 
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 111

"Hogy kicsoda Geronimo Stilton? Hát, egy igen szórakozott pacák, pontosabban pocok, aki mindig a felhők fölött jár… Egy kiadó vezetőjeként dolgozik, de igazi szenvedélye az írás. Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában minden műve bombasiker.

Nem olvastad még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami és ízesebbek, mint az érett parmezán…"

Tipográfiája:

Az egész könyv színes, sok helyen a betűket is színessel, még nagyobb betűmérettel, más betűtípussal, akár vastagabban is szedi, máshol kacskaringónak, átlóban, vagy egyéb ötletes módon is futhatnak egyes szavak. Nekem azért néha már kissé jojózott a szemem ettől a túlzott „látványosság”-tól. A rajzok is színesek, gyerekközeliek, bár nekem kissé egyszerűek.

Az egész történet egy Geronimo Stilton nevű egérről szól, aki egy Egér-sziget nevű helyen él, és ő egy kiadó főszerkesztője. Geronimo kalandjai azzal kezdődnek meg, hogy új asszisztenst keres, aki aztán felborítja az addigi békés, unalmas életét.

A gyerekek szeretik az állatokat, és szeretnek állatokról olvasni, így témában ez is közel állhat hozzájuk. Ez az egér ráadásul jár, beszél, egy hasonló (egér)társadalomban él, mint mi emberek. A kalandjai érdekesek, bár szerintem egy kötetben kicsit sokminden történik, és nem mindegyiknek van értelme, vagy legalábbis számomra tűntek csak kissé össze-visszának. Bár lehet, hogy a gyerekek pont ezt élveznék benne, hogy történnek a különböző lehetetlen-szerű, bosszantó, furcsa, mégis vicces kalandok. Egyik hátránya még, hogy puhaborítós, így kevésbé strapabíróbb.

A könyv nyelvezete egyszerű, még a humorát is érthetik a gyerekek (vagyis nem olyan Disney-jellegű inkább felnőtteknek való humoros részek vannak benne), és izgalmas lehet megismerni egy Egér-társadalmat, az egerek rejtett világát.

Geronimo Stilton kötetek

Geronimo Stilton: A nevem Stilton, Geronimo StiltonGeronimo Stilton: Nosztregerusz titokzatos kézirataGeronimo Stilton: Sajtsárga lakókocsiGeronimo Stilton: El a mancsokkal, te sajtképű!Geronimo Stilton: Az eltűnt kincs rejtélyeGeronimo Stilton: A metró fantomjaGeronimo Stilton: Négy egér a Fekete dzsungelbenGeronimo Stilton: A titokzatos sajttolvajGeronimo Stilton: A világ legőrültebb maratonjaGeronimo Stilton: Négy egér a vadnyugatonGeronimo Stilton: Játékok könyveGeronimo Stilton: A smaragdszem titkaGeronimo Stilton: A kalózmacskák hajójaGeronimo Stilton: Légyturmix a gróf úrnakGeronimo Stilton: Cini Lisa mosolyaGeronimo Stilton: Egy habos kávé és nagy hűhó!Geronimo Stilton: Egy bajuszmeresztő hétvégeGeronimo Stilton: Isten hozott a Fukar erődben!Geronimo Stilton: A szerelem, akár a sajt…Geronimo Stilton: Csonkamancsú Miau kastélyaGeronimo Stilton: Kaland a HimalájánGeronimo Stilton: Bajuszokra vigyázni, itt jön Egeróni!Geronimo Stilton: A sajtpiramis titkaGeronimo Stilton: Vakáció a Las Egeras HotelbenGeronimo Stilton: Ezer mozzarella, nyertem a Pocoklottón!Geronimo Stilton: Macskanagy rettegésGeronimo Stilton: A Tenebrax család titkaGeronimo Stilton: Extraegeres vakáció a Pompás Pocok PanzióbanGeronimo Stilton: Az igazi úriegérGeronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!Geronimo Stilton: A Kalóz-szigetek kincseGeronimo Stilton: A tűzvörös rubin templomaGeronimo Stilton: Egy extraegeres bajnokságGeronimo Stilton: Kirándulás a Niagara-vízeséshezGeronimo Stilton: Ajjaj, micsoda baj!Geronimo Stilton: Az élet egy rodeó!Geronimo Stilton: Az Óriáscsontvázak völgyeGeronimo Stilton: Patty Spring megérkezett!Geronimo Stilton: Mentsük meg a fehér bálnát!Geronimo Stilton: A kanális királynőjének különös eseteGeronimo Stilton: Az olimpia hőseGeronimo Stilton: Visszatérés a fukar erődbeGeronimo Stilton: A névtelen múmia rejtélyeGeronimo Stilton: A bűzösen bűzlő vulkán különös eseteGeronimo Stilton: Nulla Nulla Ká ügynökGeronimo Stilton: A rejtélyes tiramisu eseteGeronimo Stilton: A karácsonyi manók titka

VISSZA A KISISKOLÁS OLDALRA>>

 

 

 

 

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót