OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Február
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
<<   >>
 
REJTÉLYES ÜGYEK - NYOMOZÓS KALANDOK KISKAMASZOKNAK
REJTÉLYES ÜGYEK - NYOMOZÓS KALANDOK KISKAMASZOKNAK : A 39 kulcs

A 39 kulcs

librarius.hu  2017.10.18. 16:18

Rick Riordan: A 39 kulcs 1. – A csontlabirintus Gordon Korman: A 39 kulcs 2. – Egy hamis hang Peter Lerangis: A 39 kulcs 3. – A kardtolvaj Jude Watson: A 39 kulcs 4. – A síron túl Patrick Carman: A 39 kulcs 5. – Sötét erők Jude Watson: A 39 kulcs 6. – A kenguruk földjén Peter Lerangis: A 39 kulcs 7. Viperafészek Gordon Korman: A 39 kulcs 8. A császár hagyatéka Linda Sue Park: A 39 kulcs 9. – Viharjelzés Margaret Peterson Haddix: A 39 kulcs 10. – Az utolsó kulcs Rick Riordan, Peter Lerangis, Gordon Korman, Jude Watson: A 39 kulcs 11. A Vesperek támadása
   Kiadó: Könymolyképző
A 39 kulcs egy amerikai könyvsorozat, melyet először 2010 őszén adta ki a Könyvmolyképző Kiadó. Az  első nyolc kötetet Farkas Orsolya, a 9-11. részt Acsai Roland fordította.
 
A regénysorozatot 11 kötetre tervezték, méghozzá úgy, hogy majd minden kötetet más-más író vet papírra. A vezető író, aki a nagyívű sztorit irányítja, és tollforgató társait kordában, azaz a helyes irányban tartja, Rick Riordan, a világhírű Percy Jackson-regények szerzője, ami máris biztosítja a jövendő olvasókat arról, hogy a regénysorozat hihetetlenül kalandos, ráadásul a mitológia, a történelem és a művészetek terén valós és értékes tudást adó forrásmű lesz.

Az események központi szereplője a Cahill család, amely generációs története során mindenhol ott volt: legnagyobb művészek vagy legveszedelmesebb hadvezérek tartoztak közéjük. A Cahill család jelenlegi tagjai közül az lehet a legnagyobb és legerősebb, aki megszerzi mind a 39 kulcsot. Senki sem tudja, mit rejtenek a kulcsok, de mindenkit vonz a tudat, hogy végre igazán kiemelkedő lehessen a rengeteg rokon között.

A kötetek ismertetése:

 

1. A csontlabirintus
 
Rick Riordan: A 39 kulcs 1. – A csontlabirintusÍrta: Rick Riordan     
Oldalszám: 240
 
Az első kötetben megismerhetjük a két főszereplőt, a Cahill testvérpárt, Amyt és Dant, akik nagyanyjuk halála után válaszút elé érkeznek: vagy kapnak egymillió dollárt, és mehetnek, amerre látnak, vagy beneveznek egy különös versenyre, melynek a fődíja ismeretlen, a célja bizonytalan, és valószínűleg túlélni sem könnyű.

E fura őrületbe 6 csapat száll be, akik mind a Cahill család tagjai.

Amy és Dan – természetesen – a pénzről lemondva a kalandot, illetve az ahhoz vezető első kulcsot választják, s aztán útra kelnek, hogy felleljék a família „erejét”, melyet a világ különböző pontjain rejtettek el. A titkok megfejtése során rá kell döbbenniük, hogy nem hétköznapi család tagjai: felmenőik között sokan voltak, akik személyesen vettek részt a történelem, a művészetek, s egyáltalán az elmúlt évszázadok alakításában.

2. Egy hamis hang
 
Gordon Korman: A 39 kulcs 2. – Egy hamis hangÍrta: Gordon Korman         
Oldalszám: 184
 
A családi hajsza folytatódik!
Minden rokon a 39 kulcs után kajtat, melyek roppant hatalmat őriznek. A tizennégy éves Amy Cahill és öccse, Dan Bécsbe keveredik, és mivel sikerült megszerezniük Mozart egy művének kódolt kottáját, ami a második kulcshoz vezető nyomot tartalmazza, így meglehetősen jól állnak. Csakhogy ott liheg a nyakukban az egész család, sok-sok hataloméhes rokon, akik attól sem riadnak vissza, hogy halálos csapdába csalják Danéket.
 
 
3. A kardtolvaj
 
Peter Lerangis: A 39 kulcs 3. – A kardtolvajÍrta: Peter Lerangis
Oldalszám: 160
 
A világ különböző részein elrejtett 39 kulcs utáni hajszában csak egy szabály van: NE BÍZZ SENKIBEN. Ám amikor a vadászat Japánba veti a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant, úgy tűnik, hogy a harmadik kulcsot csakis akkor lelhetik fel, ha szövetségre lépnek megbízhatatlanságáról híres nagybátyjukkal, Alistair Oh-val.
Sajnos azonban a Cahill családban egymás elárulása, sőt, megölése ősidőktől létező, rossz, ám bevett szokás…
 
 
4. A síron túl
 
Jude Watson: A 39 kulcs 4. – A síron túlÍrta: Jude Watson
Oldalszám: 204
 
Amyt és Dant elárulták az unokatestvéreik, és cserbenhagyta a nagybátyjuk. Ők mégsem adják fel: irány Egyiptom, bár a nyom igencsak bizonytalan.
A piramisok és köpködős tevék országába érve meglepő üzenet várja a két árvát, méghozzá Grace-től, a halott nagymamától!
Úgy tűnik, az idős hölgy még a síron túlról is segíteni akarja őket… vagy inkább az uncsitesók rút csapdájáról van szó?
 
 
 
5. Sötét erők
 
Patrick Carman: A 39 kulcs 5. – Sötét erőkÍrta: Patrick Carman
Oldalszám: 168
 
A tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét a titokzatos NRR távirata a messzi Oroszországba csalja, távol az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak.
Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincs után, mely során fellebben a fátyol az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucienek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni.
Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy kitalálják, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?
 
6. A kenguruk földjén
 
Jude Watson: A 39 kulcs 6. – A kenguruk földjénÍrta: Jude Watson
Oldalszám: 224
 
A kulcsvadászat folytatódik!
A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utazik, szüleik nyomát követve. Az utazás azonban szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy azokat még Dannel sem oszthatja meg.
Szüleik szellemétől kísértve, halálos ellenségekkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartani. Nem csoda hát, hogy hibáznak, s ez a barátjuk életébe kerül.
 
7. A vipera fészke
 
Peter Lerangis: A 39 kulcs 7. ViperafészekÍrta: Peter Lerangis    
Oldalszám: 216
 
A világ legnagyobb hatalmát jelentő 39 kulcs utáni hajsza egyre emberpróbálóbb feladatok elé állítja a tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét, Dant.
Nem elég, hogy a szemük előtt meghalt egy asszony, hogy az indonéziai rendőrség keresi őket, és hogy egy szigeten ragadtak egy férfival, aki túl sokat tud a szüleik haláláról, még a trópusi vihar is közeleg. És amikor azt gondolják, hogy ennél már tényleg nem lehet rosszabb, kiderül, hogy tévedtek.
 
A Cahill-család szekrényéből újabb csontváz esik ki. Rá kell döbbenniük a szörnyű igazságra: hogy valójában melyik ághoz is tartoznak.
 
8. A császár hagyatéka
 
Gordon Korman: A 39 kulcs 8. A császár hagyatékaÍrta: Gordon Korman     
Oldalszám: 216
 
A 39 kulcs utáni hajszában csak egy dolog tartotta a lelket a tizennégy éves Amyben, és öccsében, Danben: az, hogy a jó oldalon küzdenek. Ám amikor rádöbbennek szüleik titkára, minden összeomlik, amiben eddig hittek, és az összetartó testvérek életükben először különválnak.
 
Amikor Dan eltűnik az egybilliós népességű országban, Amynek nehéz döntést kell hoznia: a kulcsot keresse tovább vagy inkább az öccsét, Dant?
 
9. Viharjelzés
 
Linda Sue Park: A 39 kulcs 9. – ViharjelzésÍrta: Linda Sue Park     
Oldalszám: 216
 
Egy feketeruhás férfi árnyékként követi a tizennégy éves Amyt és öccsét, Dant a kontinenseken átívelő kulcsvadászaton, melynek tétje maga a világhatalom. Amy és Dan tudja, hogy a feketeruhás megpróbálta megölni őket, ahogyan azt is, hogy a Madrigálokhoz tartozik, a kulcsvadászat legfélelmetesebb és legtitokzatosabb csapatához.

És tudnak még valamit, bár ezt a titkot legszívesebben kitörölnék az emlékezetükből, azt is tudják, hogy szüleik Madrigálok voltak. Amy és Dan mindenki elől el tud menekülni, csak a feketeruhás elől nem. És most, egy szörnyű tragédia árnyékában, a feketeruhás kilép a sötétségből, hogy végleg leszámoljon velük.

10. Az utolsó kulcs

Margaret Peterson Haddix: A 39 kulcs 10. – Az utolsó kulcsÍrta: Margaret Peterson Haddix
Oldalszám: 328   
 
A végállomás...

Amynek és Dannek most már tényleg elege van. Nem csak a 39 kulcsot kell megtalálniuk, hanem egyesíteniük is kellene álnok családjukat – azokat az embereket, akiknek lelkén szüleik halála szárad.

De Amy és Dan nem azért éltek túl annyi robbantást és merényletet, hogy feladják. Van egy tervük, amivel a saját szájuk íze szerint fejezhetik be a kulcsvadászatot. Csak ne lenne az az utolsó, végzetes titok, amit a Madrigálok elfelejtettek elmondani nekik.

Egy titok, ami nem csak az ő életükbe, de az egész világ létébe kerülhet...

 

 

 

 

 

 

11. Vesperek támadása

Rick Riordan, Peter Lerangis, Gordon Korman, Jude Watson: A 39 kulcs 11. A Vesperek támadásaÍrta: Rick Riordan , Peter Lerangis , Gordon Korman , Jude Watson 
Oldalszám: 256
 
A Vesperek mindenhol elkapnak

Megvédeni a Kulcsokat: A tizennégy éves Amy Cahill és öccse, Dan azt hiszi, visszatérhetnek régi életükhöz, miután megtalálták a családi hatalmat rejtő 39 Kulcsot. De óriásit tévednek. Ugyanis az árnyékban ott lapulnak veszélyes ellenségeik, a Vesperek, akiket semmi nem állít meg abban, hogy megszerezzék a Kulcsokat.

Négy, remek író állt össze, hogy felfedje a Vesperek és a Cahillek között dúló ötszázéves, titkos háborút. A Vesperek támadnak, és a világ végveszélyben van.

Hány kulcsot találtál meg? Gyűjtsd össze mind!

 

 

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót