OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
IFJÚSÁGI IRODALOM KISKAMASZOKNAK
IFJÚSÁGI IRODALOM KISKAMASZOKNAK : Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

  2019.11.06. 21:14

Dion Leonard: Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve voltÍrta: Dion Leonard
Fordította: Barcza Gerda Adrienne
Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Oldalszám: 288

Egy maratoni barátság igaz története. Igazi szívmelengető kaland az állatok szerelmesei számára, a világ minden táján.

2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban.

A Góbi nevet kapó, kedves kutyakölyök bebizonyította, hogy ami a méretéből hiányzik, azt a szívével pótolja, ahogy követte Diont a szeszélyes Tian Shan-hegységen át, és közel 80 mérföldön keresztül. Dion úgy érezte, valami megváltozott benne, amikor tanúja lett az aprócska állat hihetetlen elszántságának.

 

Bár a versenyen nem lett első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az otthonába, új családtagnak. Ezzel vette kezdetét a felejthetetlen utazás, hullámvasútszerűen alakuló drámával, bánattal, szívfájdalommal, örömmel és szeretettel, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.

A Találkozás Góbival a remény, az alkalmazkodás és a barátság rendkívüli története, s megint csak azt bizonyítja, hogy a kutya valóban „az ember legjobb barátja”.
Mozifilm várható!

Az Egy kutya négy élete rajongóinak és minden kutya- és állatbarátnak! Éld át az örömeit!

 

csakolvassblog.blogspot

Mikor Góbi történetét megláttam a könyvesboltban azonnal beleszerettem és nem kellett sok idő ahhoz, hogy a könyvespolcomra kerüljön. Van egy nagyszerű tulajdonságom a könyvek terén. Soha nincsenek elvárásaim a történetekkel kapcsolatban. Lehet akármekkora hype egy könyv körül, soha nem úgy állok neki az olvasásnak, hogy bármilyen prekoncepció megfogalmazódna bennem. Góbi története elsőre megfogott, de nem voltak elvárásaim. Nem lebegett lelki szemeim előtt az Egy kutya négy élete, vagy az Egy kutya hazatér című könyv, ha már nagyon gondolkodni kellene valami hasonló történeten, akkor nekem az Atticus nyomában című csoda jut az eszembe. Na de elég ebből a hosszú bevezetőből…beszéljünk a könyvről.
 
2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban. A kutya azonnal Dion mellé szegődött és vagy 80 mérföldön keresztül követte a férfit a sivatagban. Apró lábaival úgy ment Dion után, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Hatalmas szíve és kitartása minden futó számára igazi követendő példa lett. Dion a versenyt követően úgy érezte, hogy ez az aprócska jószág, aki mellesleg a Góbi nevet kapta, valamit megváltoztatott benne. A múltban mindig arra összpontosított, hogy nyerjen, hogy a legjobb legyen. A verseny alatt azonban minden más lett. Kiemelten fontos lett számára, hogy  kis barátja biztonságban legyen, etessék és itassák. Bár Dion nem lett az első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az Egyesült Királyságba, új családtagnak. Ezzel vette kezdetét az utazás, s egyikük sem fogja elfelejteni a hullámvasútszerűen alakuló drámát, a bánatot, a szívfájdalmat, az örömöt és szeretetet, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.
 
Nos, el kell mondanom, hogy én ezt a könyvet nagyon szerettem. Góbi a remény, az alkalmazkodóképesség és a barátság alaptörténete. A könyv megmutatja, hogy milyen változásokat hozhat az ember életébe egy kisállat. Dion története nagyszerű, a kiskutyával való találkozása sorsszerű. Szükségük volt egymásra, tulajdonképpen egymás életét mentették meg.
 
A történet két fő részre osztható. Az első részben főleg Diont ismerjük meg és a verseny szakaszait követhetjük végig.  A múlt darabkáinak segítségével pontos képet kaphatunk a férfiről. Gyermekkori nehézségeinek bemutatása és a futáshoz fűződő viszonya mind, mind hozzájárul ahhoz, hogy szimpatizálni kezdjünk a férfivel. Megtudjuk, hogy honnan jött neki a futás szeretete és megismerjük a feleségét is.
 
A verseny igazán izgalmas, hihetetlenül csodáltam őt és a többi indulót is. Az ultramaraton brutális és igazán embert próbáló műfaj, izgalmas volt olvasni ezekről az élményekről. Ahogy Góbi megjelent, abszolút elvitte a show-t. Az ő jelenléte nem csak Dion számára volt üdítő a táborban, a többi futó is nagyon megszerette a kiskutyát. A verseny után a férfi elhatározta, hogy hazaviszi a kóbor ebet, de hogy mennyi nehézséggel fog ez járni, arra senki nem számított.
 
Itt rá is térhetünk a könyv második részéhez, ami nem más, mint a hazahozatal. Temérdek papírmunkával és elintéznivalóval járó feladat, mely anyagilag is meglehetősen megterhelő vállalkozás. Dion és felesége a közösséget hívja segítségül, de álmukban sem gondolták volna, hogy a kiskutya ekkora figyelmet fog kapni. A kis Zenténél is láthattuk, hogy mekkora erő rejlik a közösségi adakozásban és a médiában. Minél több emberhez eljutott az infó a kisfiúról, annál szélesebb körben ismerték meg az ő történetét. Mindenki segíteni akart, a közös cél motiválta az embereket. Góbinál is abszolút ez tapasztalható. A média hatására olyan sok emberhez eljutott Góbi története, hogy szinte mindenki részese akart lenni a sikernek. Meghatotta az embereket a kiskutya kitartása és ragaszkodása, így örömmel áldoztak kisebb-nagyobb összegeket az eb utaztatására.
 
Az utazás abszolút nem volt zökkenőmentes, nagyon sok idő kellett ahhoz, hogy Góbi végre az újdonsült gazdájának kezében pihenhessen. Nem szeretnék nagyon spoilerezni, ezért csak annyit mondok el nektek, hogy nem a pénz jelentette a legnagyobb akadályt ebben a történetben. Az út rendkívül nehéz és ingoványos volt, sokáig kérdéses volt a kiskutya sorsa.
 
Nem mondanám kimondottan kutyás könyvnek ezt a történetet, inkább arról szól, hogy Dion élete mennyiben változott meg Góbinak hála. Bemutatja a küzdelmet, hogy mire képes az ember azért, hogy újdonsült barátját biztonságban tudja és hazavihesse otthonába. Bepillantást nyerhetünk abba, hogy mire képesek az emberek, ha egy biztos cél lebeg a szemük előtt. Góbi igazi példakép, aki bemutatta, hogy egy kis kutya is véghezvihet nagy dolgokat. Hogy mindenre képesek vagyunk, csak akarni kell. A verseny során nagyon sok futónak jelentett támaszt, hogy Góbi ott van velük. Amíg ő fut, addig ők is képesek erre. A kiskutya ragaszkodása és ereje mindenkit inspirált. Tényleg mindenki részese szeretett volna lenni a sikernek és annak, hogy Góbi végre otthon lehessen újdonsült gazdáival.
 
Nagyon tetszettek a képek a könyv közepén, de semmiképpen se azzal kezdjétek bármennyire is cuki a kiskutya, mert erőteljesen spoileres tartalmúak. Ha egy kis Góbira vágytok, kövessétek be Instán…hihetetlenül aranyos képek vannak róla megosztva.
 
Összességében nekem nagyon tetszett a könyv. Igazi könnyed olvasmány, melyben végig izgul az ember, hogy Góbi végre ott lehessen, ahova igazán tartozik, Dionnal és feleségével. Szívet melengető, megható, kedves történet, mely az egész világot megmozgatta. Góbi az én szívemet is elnyerte. Nemsokára film készül a könyvből, így még több ember megismerheti majd a nem mindennapi kiskutya utazásának igaz történetét. Mindenképpen olvassátok el, én csak ajánlani tudom.
 
 

 

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót