OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
KALANDOS IDŐUTAZÁS

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

GYERMEKTÉMÁK

  2017.04.19. 19:10
 

A terepasztal lovagjai

  2012.06.30. 15:36
A terepasztal lovagjai Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Maarten Wansdronk 
Kiadó: Móra Kiadó, 2007
Oldalszám: 232 
 
„Most, hogy ti is a terepasztal lovagjai lettetek, elárulhatom a legnagyobb titkomat. A városban többen tudni vélik, hogy azért élek itt egyedül, mert valami titkot őrzök. És ebben van is igazság. De ezt soha senki más nem tudhatja meg, csak a beavatottak. Szigorúan csak a beavatottak. Vagyis a lovagok. Ezért mielőtt megmutatnám nektek a titkot, meg kell ígérnetek, hogy soha senkinek nem beszéltek róla. De még csak célzást sem tehettek rá. Még egymás közt sem hozhatjátok szóba soha.”
 
A Bodza utca környékén élő fiúk, Dodi és Szálka léghajót készítenek, amellyel meghódítják a földet, a vizet és a levegőt, sőt a szépséges Fáber Lili szívét is.
 
Grigorján Adorján, az események krónikása cserébe lovaggá üti a fiúkat és beavatja őket a titkos terepasztal társaságába. 
 
Az elsősorban költőként ismert szerző ezzel a művével a középkori lovagregény modernizálására, ifjúsági köntösbe öltöztetésére törekszik. Az izgalmas és fordulatos történetet kisiskolásoknak ajánljuk.
Kiss Ottó hétköznapi hősei
 

A Tudás könyvei

  2018.01.13. 02:40
Vidra Gabriella - A tudás könyvei 1-4.Írta: Vidra Gabriella
Kiadó: Kolibri, 2012-2013

A Wekerle-telepi Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatónője, Vidra Gabriella, egyben magyar nyelv- és irodalom-tanárnője, Vidra Gabriella az általa oly jól ismert felsős korosztálynak írja regényeit. A négy részes sorozat főszereplője négy hetedikes: az alapból jó tanuló és, hm, normális Krisztián, a fizikailag erősebb, vidámságra bármikor kapható Barna, és a leginkább az általuk kedvelt tantárgyak terén különböző két lány, Zsófi és Orsi. Egy nap furcsa dolog történik Krisztiánnal az iskolában: hozzáér egy fekete kőhöz (egy darab obszidiánhoz), ami egy krokodil formájú sebet éget a tenyerébe. Ugyanakkor kiderül, hogy Krisztián egzotikus csigái képesek morzejelekkel kommunikálni a fiúval.

Majd egymást érik a furcsa események, melyek kapcsán egyre több iskolás felejt el közel mindent különféle tantárgyakból. Jószerével Krisztián és három barátja az egyedüli kivételek, és apránként kiderül, hogy feladatuk van, s nem is akármilyen: nekik kell meglelniük a Tudás Könyveit, ezzel megvédve a világot attól, hogy Mar-Tör, a gonosz nagyúr elvegye az összes emberi tudást.
 

A Tudás könyvei 1. A fekete kő titka

  2018.01.13. 02:41
Oldalszám: 384

Mentette már meg az életedet egy szál gyufa? Gyűjtöttél valaha fekete kagylót Tahitin? Tudod, hogyan kell ellentüzet gyújtani? Vajon hány napig lehet élelem nélkül kibírni?

Egy titokzatos sötét erő támadásba lendül, hogy megszerezze az emberi tudást, és ezáltal az uralmat is a világ felett. Az emberek azonban ezt észre sem veszik... Négy kamasz mégis összefog, és egy kalandos tér- és időutazás során harcba szállnak a gonosz Mar-Törrel. Csak magukra számíthatnak.

Az első kötetben Orsi, Zsófi, Krisztián és Barna egy titokzatos fekete kő segítségével Örményországban találja magát, és ezzel kezdetét veszi az életveszélyes kaland a Tudás könyveinek megszerzéséért. A XV. században, Kínában katonává edzik őket. A XVIII. században az emberevő pápuáknál és Tahitin kell helytállniuk. Végül pedig egy ősi ausztrál törzs tagjaivá válva szembe találják magukat az ellenséggel.  
 

A Tudás könyvei 2. A labirintus titka

  2018.01.13. 02:42
Oldalszám: 390

Te kiigazodnál egy egyiptomi sírkamra labirintusában? Ha az életed múlik rajta, meg tudnál oldani egy nehéz matekfeladatot a Rhind-papiruszon? Szerinted mennyi idő 46.000 liter vizet kimerni a tűző napon?

A négy kamasz, Krisztián, Orsi, Zsófi és Barna ismét útra kel, hogy megküzdjön Mar-Törrel. Ezúttal Afrikában teljesítik kalandos küldetésüket, III. Amenemhat fáraó korában. Otthon azonban hiba csúszik a számításba, és váratlanul a középkori Magyarországra kerülnek, ahol tanúi lesznek egy híres magyar-török párviadalnak, és találkoznak Tinódi Lantos Sebestyénnel is. Egy szereplő meghal, egy másik viszont színre lép, mert a küzdelem nem ér véget. 
 

A Tudás könyvei 3. A templom titka

  2018.01.13. 02:44
Oldalszám: 320

A harmadik kötetben újfent őrült események zavarják meg a tanévet: a Van de Graaff-generátor káprázatos fényjátékot produkál, földrajzórán kitörnek a térkép vulkánjai, s a magyartanárnő sem örül, hogy a gyerekek átírják a Halotti beszédet… Izgalomban, humorban most sincs hiány, de Krisztiánéknak ismét útra kell kelniük. 

Európában folytatódik küzdelmük a Tudás könyveiért. Hollókőn belekóstolnak a palóc kultúrába, a csavaros magyar észjárásba és a török idők eseményeibe. Tokajban aszúbor és gulyásleves készítése lesz a feladatuk. Aztán a kora középkori Chartres-ban kötnek ki, ahol az épülő katedrálishoz színes üvegablakot kell önteniük korabeli technikával. Megismerkednek a gótikus építészet jellegzetességeivel, a céhek működésével, a középkori polgárok életével. Megtapasztalva az akkori árva gyerekek sanyarú sorsát, kiügyeskedik egy lelencház megalapítását. 

Aztán Görögországba viszi őket a varázskő, ahol álnok mesterkedés miatt tömlöcbe kerülnek. Az egyetlen reményük Periklész, a legendás hadvezér. Végül teljesítik a harmadik küldetést is; híres ókori találmányokkal ismerkednek, és magától kinyíló ajtót fabrikálnak. 

Végre kiderül az is, honnan ered és mire szolgál a titokzatos korong, amelyet Krisztiánék padlásán találtak, de a küzdelem nem ér véget. A kötet nem várt, izgalmas fordulattal zárul, mert Mar-Tör most sem adja fel: szülőföldjén, Dél-Amerikában építi birodalmát, hogy végső csapdába ejtse a kamaszokat…
 

A Tudás könyvei 4. A barlang titka

  2018.01.13. 02:45
a-barlang-titkaOldalszám: 350
 
Ki tudnál mosni a fagyos vízből fél uncia aranyat? Túlélnél egy igazi grizzlytámadást? Vállalnád egy titkos üzenet elvitelét az amerikai polgárháború közepén?

Krisztiánék Amerikában is nehéz feladatokkal találják szembe magukat. Beutazzák Kanadát, végigizgulják a híres springfieldi halálrohamot, végül Peruban, a Machu Picchu-nál kell helyt állniuk.

A negyedik kötetben végre fény derül a Tudás-könyveinek a titkára, és a meglepetéseket rejtő múltra. Sikerül vajon az öt kamasznak legyőznie a Gonoszt, és visszaadnia az ellopott tudást az emberiségnek?
 

Csodakunyhó-sorozat

  2012.06.29. 21:52
 

Egy testvérpár, a házukhoz közeli erdőben, egy fa tetején csücsülő kunyhóra lesz figyelmes. Felkapaszkodnak, a kis házikó teli van könyvekkel. Kiderül, hogy ha kinyitják valamelyiket, azonnal abba a korba, arra a tájra kerülnek, amelyről a könyv szól.

A sorzat jellemzői: ismeretterjesztő történetek, izgalmas kalandokkal, melyeket kezdő olvasóknak ajánlunk.

A 2009-ben indított sorozat 20 kötete újabb most 4 kötettel bővült!

A Csodakunyhó kötetei>>

 

Dádó és a szürkeköpeny - Titkos utazás az ősi Bükkbe

  2012.06.30. 02:10

A Tér-Idő Vándor meséi

 

Írta: Kővári Buda
Kiadó: Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány, 2011
Oldalszám: 168

Elképzelted már, hogy egyetlen szempillantás alatt egészen új és ismeretlen helyre jutsz el?

Most Dádóval és nagypapájával a szürkeköpeny alatt egészen az őskori Bükkbe ugorhatsz vissza, ahol nem egy vitrin mögött találkozol a régmúlt embereivel, erőt próbáló mindennapjaival, hanem közelről követheted izgalmas életüket. Részese lehetsz egy misztikus időutazásnak abba a korba, amikor őseinknek a természet erőihez kellett alkalmazkodniuk, amikor a környezetükkel, az állatokkal vagy akár önmagukkal is megküzdve kellett élniük.

Mit tanulhatsz meg a könyvből?

Többek között azt, hogy hogyan lehet saját lehetőségeid megélésével és határaid megtapasztalásával megélni minden egyes percet.

 

Mindezt hogyan?

Úgy, hogy őseink tapasztalataival vághatsz neki majd saját felfedezéseidnek!

Kezdjük az utazást a szürkeköpeny alatt!

Táruljon fel a könyv, lássuk egyszerre a jelent és a múltat!

Herceg Egérváry Elemér

  2012.06.29. 21:45

Faludi Ildikó-Reményi Márton: Herceg Egérváry Elemér naplója

A naplóformában íródott történet a gödöllői kastély egy évét meséli el, az 1870-es évek közepéről. A kastély tulajdonosaként a padláson kialakított lakosztályában jegyzetelő herceg Egérváry Elemér hiteles szemtanú: könnyen elképzelhető, hogy láthatta a királyt vadászni indulni, Erzsébet királynét fésülködni vagy épp tornázni, a kis Mária Valériát sütit osztani, és Rudolf főherceget, amint épp jogi vizsgát tesz. Hallhatta az udvarhölgyek pletykáit, és jól ismerhette a kastély minden zegzugát, a gyönyörű kastélypark és a kertészet minden növényét.

A királyi család izgalmas jelenléte mellett persze Elemér magánélete is kalandos fordulatokat vesz, hiszen váratlanul új lakó költözik a kastélyába: egy igencsak mogorva figura, báró Kastélyhaázy Sándor személyében... Nem titok, hogy őt a szerzők valós "személyről", a gödöllői kastély macskájáról mintázták.

A könyv előzékoldalain Micimackó Pagonyához hasonlóan, a kastélynak és parkjának minden fontos részlete nevesítve van, így a böngészést-ismerkedést érdemes azzal kezdeni. A történet és az illusztrációk humorába csomagolt ismeretanyag pedig könnyen "fogyasztható". 

A mese elolvasása után a szülő-nagyszülő, a pedagógus is könnyen megbizonyosodhat arról, milyen sokféle új tudás birtokába jutott a gyermek a királyi család életmódjáról, a kastélypark növény- és állatvilágáról, a kastély épületéről. Persze csak ha ők is elolvassák a mesét, amely az eddigi tapasztalatok szerint a felnőtteknek is kellemes, mosolygós (egész pontosan: hangosan röhögős) perceket okoz...

Idődetektívek - Kalandos időutazás a múltba

  2012.06.30. 10:24

A sorozat kötetei>

Fabian Lenk: Idődetektívek című nagy sikerű sorozatát 2009-ben indította útjára a Scolar Kiadó, mely kezdetben csak oktatással kapcsolatos könyvekkel foglalkozott. A könyvek terjedelme kötenként 160 oldal, ezért bátran ajánljuk jól olvasó, a történelem iránt érdeklődő negyedikeseknek is.
 
A sorozat izgalmas történeteiben egy gyerekcsapat és macskájuk utazik korok között, hogy egy-egy valós történelmi eseménybe illesztett kitalált bűnügyet oldjanak meg, miközben megismerkednek személyesen a történelem nagy alakjaival, régmúlt vagy távoli népek szokásaival.
 
Minden kötet bevezetése ugyanaz: a főszereplők bemutatkoznak - három jó barát Kim, Julian, Leon és egy nagyon okos macska. Az ő birtokukban van a Szent Bertalan bencés kolostor régi könyvtárának kulcsa. Ez a könyvtár rejt egy titokzatos termet, a Tempuszt, a félelmetes idő-teret, ahonnan bárki a múltba utazhat. A Tempusz az idő ritmusában lüktet. Ezernyi ajtó létezik, melyek a világtörténelem egy-egy évébe nyílnak.
 
Ami különösen jó ebben a sorozatban, hogy jelen ismereteink tükrében a kép, amit fest a történelmi múltról hiteles, tudományosan indokolt. A regényt egy függelék egészíti ki a történelmi tényekről, valamit egy szószedet a korszak jellemző kifejezéseivel.
 

Időutazás a mesék birodalmába

  2012.06.30. 10:37
Írta: Edwards Zsuzsanna
Kiadó: Alexandra, 2007
Oldalszám: 107

Csavar és Dani nem éppen mindennapi gyerekek. Egy eldugott raktárépületben, a legnagyobb titokban régi álmuk megvalósításán dolgoznak: egy időgépen. Már éppen a célegyenesbe érnek az elkészítésével, amikor hívatlan vendégként egy varázsló költözik a padlásukra. 

Merlin 1500 évet utazott előre az időben, hogy megmentse a langalét birodalmat, azonban most szűksége van a fiúk segítségére a visszaúthoz és Langalétia megmentéséhez.

Rózsák hercegnője

  2012.06.30. 10:15
Horváth Judit: Rózsák hercegnÅ‘je - Történetek magyar hercegnÅ‘krÅ‘l és királylányokrólTÖRTÉNETEK MAGYAR HERCEGNŐKRŐL ÉS KIRÁLYLÁNYOKRÓL
 
Írta: Horváth Judit
Illusztrálta: Pisák Krisztina
Kiadó: Officina '96 Kiadó, 2012
Oldalszám: 95

Ugye hallottál már szépséges királykisasszonyokról és híres hercegnőkről szóló történeteket? És azt tudod, hogy valamikor régen Magyarországon is éltek királylányok?

Ebben a könyvben az első magyar uralkodók családjából, az Árpád-házból való igazi hercegnőkkel ismerkedhetsz meg. Kalandos történeteik különleges időutazásra hívnak. Vándorló őseink nyomába szegődhetsz a messzi pusztában, bepillanthatsz a középkori királyok palotájába, s egyik-másik királylánnyal távoli tájakra: Velencébe és Nápolyba, Bizáncba és Skóciába is eljuthatsz.

Mindeközben megtudhatod, miről álmodott Emese, hogyan győzte le Sarolt a rablók vezérét, miért nem akart Ágnes és Margit férjhez menni, és hol került elő Kunigunda gyűrűje.
 

Várból várba - A múlt életre kel

  2012.06.30. 02:04
Balogh Robert - Várból várbaÍrta: Balogh Robert:
Illusztrálta: Tóth István
Kiadó: Alexandra, 2009
Oldalszám: 134

Balogh Robert az egyik legtehetségesebb kortárs író hazánkban, ezért külön öröm, hogy gyermek és ifjúsági könyvek is születnek tollából.

Vármeséjének hősei - Bálint és Gazsi a kilencéves ikerpár - a Nagymamával járják be a Dél-Dunántúl legjelentősebb várait.

A mese valójában Bálint naplójából kerekedik ki, az ő szemével láthatjuk a középkori történelmi emlékeket, találkozhatunk korabeli történelmi alakokkal, Vak Bottyánnal, Pipo úrral, az ozorai vár urával, Zrínyi Miklóssal, a szigetvári kapitánnyal vagy éppen a várbeli hétköznapok különös figuráival.

A háromtagú kis csapat kalandos időutazása során az olvasó nem csupán Máré vára, a simontornyai vagy a siklósi vár történetét ismerheti meg Bálint elbeszéléséből, de a középkori mindennapi élet legérdekesebb eseményeibe is bepillantást nyerhet. Megtudhatjuk, hogyan zajlott a várépítés, mit viseltek a lovagi torna résztvevői, s hogy mi a dolga a várkapitánynak.

Ez a mesés várkalauz észrevétlenül és az ő nyelvükön szólva vonja be a 6-12 éveseket a régmúlt történelmébe.

Időfutár

  2018.10.31. 17:29
 

A hét részből álló könyvsorozat, ami egy fantasztikus rádiójátékból készült, Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István műve a Tilos az Á-tól.

2013-ban megjelent az első kötet abból a hatból, amely tovább- és továbbgörgette az időutazásos történetfolyamot. A számok egyébként egészen elképesztőek, a hat kötet ugyanis összesen több mint 2300 oldalt tesz ki, a sorozat köteteiből pedig eddig 60 ezer példány jelent meg.
 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK