OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
IFJÚSÁGI - Kalandregény

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Min mester inasa

  2017.09.26. 01:57
Írta: Linda Sue Park
Fordította: Ilyés Emese
Kiadó: Animus Kiadó Kft., 2003
Oldalszám: 144

Linda Sue Park ifjúsági könyve távoli tájra, messzi korba repít, bepillanthatunk a középkori Korea különleges világába. Abba a világba, ahol Min mester, a nagyhírű fazekasmester él és alkot, ahol Kóró és öreg barátja kényelmesen berendezkedtek a híd alatt, és csak télire vonulnak annál védettebb helyre.

Ahol egy kisfiú arról ábrándozik, hogy egyszer ő is fazekas lesz. Mégpedig nem is akármilyen: olyan, akit Min mester vezet be a szakma rejtelmeibe. Pedig tudja, hogy nem sok esélye van álma megvalósulására, ugyanis abban az időben a fazekasmesterség apáról fiúra szállt. Ő pedig nem a mester fia. Mégis visszahúzza a szíve, és a biztos fedezékből figyeli, ahogy Min mester alkot.
 

Offline - Kalanadra kattanva

  2018.06.14. 10:04
12+
Lénárt Krisztina - OfflineÍrta: Lénárt Krisztina
Illusztrálta: Novák Natália
Kiadó: Katica Könyv-Műhely, 2018
Oldalszám: 90
 
Hogyan lehet túlélni a nyarat Internet nélkül?
Egyáltalán ez lehetséges?
Megáll ilyenkor világ?
 
"A tanulástól csak szenvedek, az öcsém folyton piszkál, a magyar tanárom rám szállt és a suli utolsó napján derül csak ki, hogy egy tanulós táborban kell sínylődnöm a nyári szünetben..."
 

Öröknyár

  2020.06.05. 00:18
Írta: Hannu Rajaniemi
Fordította: Juhász Viktor
Kiadó: GABO,  2019
Oldalszám: 344

A Brit Birodalom felfedezte és sikeresen gyarmatosította a túlvilágot, így az 1930-as évek Európájában a halál már régóta nem a rettegett vég. A britek éteri fővárosa, Öröknyár minden elhunyt alattvalót szívesen lát, azonban másvilági egyeduralmukat komolyan fenyegeti a bezárkózó, egyre erősebb Szovjetunió, amely saját istent teremtett.

A fokozatosan elvaduló konfliktus árnyékában két nagyhatalom kémei vívják háborújukat az élők és a holtak között. Amikor a brit hírszerzés egyik ügynöke, Rachel White rájön, hogy valaki a szervezetből a szovjeteknek dolgozik, mindent kockára kell tennie, ha le akarja fülelni a kémet.

Apró bökkenő, hogy a gyanúsítottat nem pusztán befolyásos emberek védik, hanem valószínűleg már régen nem is él…
 

Percy Jackson és az olimposziak (1) A villámtolvaj

  2020.06.05. 00:31
Írta: Rick Riordan
Fordította: Bozai Ágota
Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Oldalszám: 374

A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint.
Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni?

Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minótaurusz be nem kergeti a nyári táborba.
 

Percy Jackson és az olimposziak (2) A szórnyek tengere

  2020.06.05. 00:33
Írta: Rick Riordan
Fordította: Bozai Ágota
Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Oldalszám: 374

Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
 

Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam… kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük…
 

Percy Jackson és az olimposziak (3) A titán átka

  2020.06.05. 00:34
Írta: Rick Riordan
Fordította: Acsai Roland
Kiadó: Könyvmolyképző, 2019
Oldalszám: 186

Amikor Percy Jackson megkapja Groover segélyhívását, készülődni kezd a harcra. Jól tudja, hogy szüksége lesz erős szövetségeseire, Annabethre ás Tháliára, a félistenekre; valamint hűséges bronzkardjára, Árapályra is… és egy fuvarra a mamájától.

A félistenek Grover megmentésére sietnek, aki – mint később kiderül – fontos felfedezést tett: két félistenre bukkant, kiknek származása egyelőre még ismeretlen, de igen nagy erővel rendelkeznek…

De ez még nem minden.

 

Percy Jackson és az olimposziak (4) Csata a labirintusban

  2020.06.05. 00:35
Írta: Rick Riordan
Fordította: Acsai Roland
Kiadó: Könyvmolyképző, 2020
Oldalszám: 344

Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.

A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború. Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.

Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba – a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra.
 

Percy Jackson és az olimposziak (5) Az utolsó olimposzi

  2020.06.05. 00:36
Írta: Rick Riordan
Fordította: Acsai Roland
Kiadó: Könyvmolyképző, 2020
Oldalszám: 360

A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.

Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.

A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy saját sorsa ellen küzd.

„Magával ragadó történet. Egyszerre izgalmas, gondolatébresztő és könnyfacsaró… A regénysorozat méltó befejezése.” – Kirkus Reviews
 

PI élete

  2016.08.07. 23:11
Írta: Yann Martel
Fordította: Szász Imre, Gy. Horváth László
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Oldalszám: 400

A regény úgy indul, hogy a narrátor, egy kanadai író Indiába utazik, ahol egy öregember mesél neki Pi Patel különös történetéről: arról, hogy a 16 éves fiú hogyan élt túl egy hajótörést a Csendes-óceán közepén, majd több mint 200 napnyi embert próbáló viszontagság után hogyan ért partot Mexikóban. Az öregember biztatja az írót, hogy Kanadába visszatérve keresse fel Pit, aki már felnőtt férfi, és kérje meg őt, hogy mondja el a teljes történetet, mert állítása szerint ez olyan mese, amelytől a leghitetlenebb ember is hinni kezd Istenben. 

Az író megfogadja a tanácsot, és felveszi a kapcsolatot Pi Patellel, aki beleegyezik abba, hogy megosztja az íróval a történetét, s innentől kezdve már jórészt Pi elbeszélését olvashatjuk, néhány rövidke fejezetet leszámítva, amelyekben az író-narrátor közli benyomásait arról, hogy milyennek látja Pit és a családját.
 

Rajkó

  2016.08.21. 04:56
Erdős István - RajkóÍrta:  Erdős István
Kiadó: Tilos az Á, 2014
Oldalszám: 168

A múlt század húszas éveiben haramiák támadnak meg egy nemesi családot valahol a havasokban. Csak a gyerek menekül meg, akit vándorzenész cigányok fogadnak maguk közé. A szülei elvesztése miatt megnémult Fiú napról napra szereti meg a kalandos életet és az új „családját”, ahová szavak segítsége nélkül kell beilleszkednie. Vannak, akik nagy szeretettel fogadják, de nem mindenki örül egy újabb éhes pulyának. A karavánt csendőrök üldözik, mert vezetőjük, Suhajda hadnagy úgy véli, ők a bűnösök a Fiú szüleinek halálában. A cigányok életének legfőbb örömforrása a zene, így a Fiút is hamarosan elkezdik hegedülni tanítani, aki a zenélés révén igaz barátokra talál.

A varázslatos hangulatú történetben egy tizenkét éves fiú szemszögéből ismerünk meg egy szabad, szegény, de saját törvényeit komolyan vevő világot, és egy ezzel szemben álló kényelmesebb, de túlszabályozott társadalmat.
 

Riverdale - A kezdet

  2020.07.07. 16:11
Írta: Micol Ostow
Fordította: Sárossy-Beck Anita
Kiadó: Maxim Könyvkiadó, 2020. június
Oldalszám: 272

A Riverdale című nagy sikerű Netflix-sorozat első évadának előzménysztorija!

Imádod a sorozatot, és nem tudsz betelni vele?

Vagy még nem kezdted el nézni, de kíváncsi vagy rá?

Akkor ez a regény neked szól!

Hagyd, hogy beszippantson Riverdale városának rejtélyes világa!


 

Tinik a fedélzeten - A földközi-tengeri kaland

  2020.09.30. 15:29
Ozoróczy Viktória - Tinik a fedélzeten
 

Vango (1) Ég és föld között

  2016.08.07. 15:14
Írta: Fombelle de Timothée
Fordította: Pacskovszky Zsolt
Kiadó: Móra Kiadó, 2011
Oldalszám: 352
 
Dél-Itália kis szigeteinek egyikén vetődött partra az első világháború vége felé két különös teremtmény: egy kisfiú, Vango és nevelőnője, Mademoiselle. Nem tudják (vagy nem árulják el!) magukról, kik ők, azt sem, honnan és hogyan kerültek a tengerbe, a Lipari-szigetek lakói mégis hamar maguk közé fogadják őket, védelmet, megélhetést nyújtanak nekik.
 
A szigeten töltött idő alatt sok olyan dolgot megtanul a fiú (kiválóan főz, öt nyelven beszél, macskaügyességgel közlekedik a házak tetején), amelynek később nagy hasznát veszi – a menekülése során.
 

Vango (2) A hazátlan herceg

  2016.08.07. 15:19
Írta: Fombelle de Timothée  
Fordította: Pacskovszky Zsolt
Kiadó: Móra Kiadó, 2012
Oldalszám: 352
 
1936, New York. Egy épülő manhattani felhőkarcoló állványzatán függeszkedik Vango.
 
 
 
Hét év telt el azóta, hogy a Graf Zeppelin léghajó világ körüli útján először találkozott a szép Ethellel, hét éve menekül szüntelen égen-földön ismeretlen üldözői elől.
 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót