OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Klasszikusok fiataloknak

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

A sorozatról

  2019.03.31. 22:21
A Klasszikusok fiataloknak Ceceró Könyvstúdiónak egy nagy múltra visszatekintő sorozata. A kiadó alapítója Szamosi Ivánné, aki már nyugdíjba vonult, 91-ben alapította a kiadót.
Ő kezdte el a 90-es évek közepén a Klasszikusok fiataloknak sorozatot. Azóta körülbelül 50 kötet jelent meg a sorozatban, amit igyekszünk bővíteni.( Till Katalin)
 
A sorozat kötetei a kiadó weblapján feltüntetett könyket tartalmazza, legtöbbjük on-line eléréssel olvasható!

 

A Csudálatos Mary (1)

  2019.03.31. 23:19
Pamela Lyndon Travers - Mary PoppinsÍrta: P. L. Travers
Illusztrálta: Mary Shepard
Fordította: Benedek Marcell
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 160
Kiadás éve: 2017

meseregény kezdetén a Banks család otthonában éppen a feje tetején áll minden, amikor Mary a keleti szél szárnyán megérkezik. A négy gyerek: Jane, Michael, John és Barbara egyhangú életében ezután az egyik fantasztikus dolog követi a másikat.

Mary Poppins feneketlen táskájából olyan üveg kerül elő, amelyből többféle ízű, finom orvosság kerül minden gyermeknek, majd izgalmasabbnál izgalmasabb emberekkel ismerkedhetnek meg, különleges helyekre utazhatnak el.
 

A Csudálatos Mary (2) visszatér

  2019.03.31. 23:22
Írta: P. L. Travers
Illusztrálta: Mary Shepard
Fordította: Borbás Mária
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 224
Kiadás éve: 2018

Emlékeztek még arra a napra, amikor Mary Poppins először jelent meg a Cseresznyefa utcában? És arra, hogy mennyi bámulatos kalandban volt részük a Banks gyerekeknek Mary oldalán egészen addig a napig, amikor megfordult a szél, és Mary éppolyan váratlanul, mint ahogy érkezett, elrepült az esernyőjével?

A csudálatos Mary azonban szerencsére nem örökre távozott a Banks házból. Egy papírsárkány segítségével visszatér Jane-hez és Michaelhez, legalábbis annak a zsinórján ereszkedik le a földre – ezt a parkőr is tanúsíthatja. De akárhogy is, annyi bizonyos, hogy a csudálatos dadatündér mellett a Banks gyerekek talán még az eddigieknél is érdekesebb, izgalmasabb kalandokat élnek át.
 
Travers méltán világsikert aratott Mary Poppins-könyveinek második kötetét veheti most kézbe az olvasó; ez a kötet is Mary Shepard illusztrációival jelenik meg.
 

A Csudálatos Mary (3) kinyitja az ajtót

  2019.03.31. 23:20
Írta: P. L. Travers
Illusztrálta: Mary Shepard
Fordította:
Borbás Mária, Székely Magda
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 196
Kiadás éve: 2018
 
Váratlanul, ​az éjszaka sötétjében egy fénysugár jelent meg az égen, ami egyre nagyobb és csillogóbb lett. Jane-nek elakadt a lélegzete, Michael a csodálkozástól meg sem tudott mukkanni.
 
Ahogy a fénysugár közeledett, egyre inkább emberi alakot öltött, és rövidesen kivehető volt, hogy ez nem más, mint a csudálatos Mary Poppins, a dadatündér. Fekete szalmakalapjában és ezüst gombos kék kabátjában maga volt a megtestesült varázslat.
 

A földrengések szigete

  2019.03.31. 22:34
Írta: Fehér Klára
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 220
 
A regény a jövőbe röpít, abba a boldog korba, amikor a technika és a tudomány valamennyi vívmányát az emberi élet jobbá tételének szolgálatába állítja. Egy pusztító erő azonban még mindig rettegésben tartja az emberiséget: a földrengés. Bencze András, a tudós geológus a földrengések előrejelzéseinek megvalósítását tűzi ki életcéljául.
 
Az expedíció és három utánuk szökött gyerek viszontagságos útjáról, nehéz küzdelmeiről szól a kalandos, fantasztikus regény.
 

A kis lord

  2019.03.31. 22:31
Írta: Frances Hodgson Burnett
Fordította: Kopácsy Margit
Illusztrálta: Matheika Gábor
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 228

Amikor a hétéves Cedric Errol édesapja meghal, a fiúból Lord Fauntleroy lesz, Dorincourt goromba earljének örököse. Az earl annak idején kitagadta Fauntleroy édesapját a családból, amiért egy amerikai lányt vett el, így nem hajlandó találkozni a fiú édesanyjával. Ám Cedric vidámsága, jószívűsége és ragaszkodása leveszi a lábáról idős nagyapját. Valakik gonosz tervet eszelnek ki, hogy megfosszák Cedricet az örökségétől, ám amerikai barátai Angliába hajóznak, hogy lerántsák a leplet a veszélyes összeesküvésről.

A padlásszoba kis hercegnője és A titkos kert után a Ciceró e könyv megjelenésével teszi teljessé az amerikai írónő „trilógiáját” a gyermeki tisztaságról és jóságról, amely minden akadályt legyőz.

 

A padlásszoba kis hercegnője

  2019.03.31. 22:30
Írta: Frances Hodgson Burnett
Fordította: Görög Lívia
Illusztrálta: Rényi Krisztina
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 202

A romantikus regény hőse Sara, egy kedves, szeretetreméltó és dús fantáziával megáldott kislány, aki egy angol leánynevelőintézetben tanul. Édesanyja után váratlanul elveszíti édesapját is, s az addigi jómódból belecsöppen a teljes szegénységbe: ahol addig a tanulók dísze volt, ott szolgasorba kerül, kegyelemkenyéren élhet tovább.

A kislányt belső gazdagsága, a mások iránti szerető részvéte, valamint különleges képzelőereje segíti át a megaláztatások hosszú során: Hercegnőnek hiszi magát, s úgy gondolja, hogy egy hercegnőnek béketűrőnek, jószívűnek kell lennie, s így is él. Új barátokra tesz szert, és csodás eseményeket él át, melyek később életének gyökeres megváltoztatását eredményezik.

Az amerikai írónő neve nem ismeretlen hazánkban. Sok műve – pl. A titkos kert – több kiadásban jelent meg, műveiből filmek, színdarabok készültek, amelyek sok generációnak szereztek már nemes szórakozást.
 

A titkos kert

  2019.03.31. 22:31
Írta: Frances Hodgson Burnett
Fordította: Kopácsy Margit
Illusztrálta: Matheika Gábor
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 328
 
A titkos kert valahol Angliában található, szigorú falakkal, vadul burjánzó növényekkel rejtve a kíváncsi szemek elől. A kastély szomorú és titokzatos urán kívül élő ember ide be nem teheti a lábát.
 
Egyvalaki, a csúnyácska, árva, mogorva kis Mary, mégis megszegi a tilalmat. És a varázslatos természet észrevétlenül átformálja a kislányt, s nemcsak barátokra lel, hanem maga is képes gyógyítani, örököt adni – akár a megszelidített, csodálatos vadon.
 

Alice Csodaországban

  2019.03.31. 22:32
Írta: Lewis Carroll
Fordította Kosztolányi Dezső, Szobotka Tibor
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 116

Ennek a furcsa ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyvnek a szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Világhírűvé vált könyve első ízben 1865-ben jelent meg. Azóta – immár a világ gyermekirodalmának klasszikusaként – szinte valamennyi nemzet nyelvén napvilágot látott.

Az angolszász humor e sajátos alkotása Alice oldalán elvezeti az olvasót Csodaországba – amely valójában álomvilág, a Viktória királynő korabeli Anglia torzképe. Aki ismeri az angol történelmet, az a Szív Királynőben könnyen felismerheti a hirtelen haragú Viktóriát, s férjében, a pipogya Szív Királyban a jelentéktelen Albert herceget.

De megtalálhatjuk e könyvben az angol igazságszolgáltatás, iskolarendszer vagy éppen sportszenvedély végletekig vitt, humoros torzképét is.
 
Alice Csodaországban - az értelmezések hálójában
 

Alice Tükörországban

  2019.03.31. 22:32
Írta: Lewis Carroll
Fordította: Révbíró Tamás, Tótfalusi István
Illusztrálta: Sir John Tenniel
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 152
 
Minden tükör kész varázslat: megkétszerezi a világot! Szinte kedvünk támad belépni és körülnézni abban a másik világban. Bizonyára mindenki érezte már ezt a vágyat, legalábbis gyermekként. Ám amire mi csak vágyunk, azt Alice véghez is viszi.
 
A kandalló fölötti nagy tükörben ez a bájos és talpraesett leányka átlép egy különös, bolondos birodalomba. Itt a megelevenedett sakkfigurákon kívül olyan fura lények fogadják, mint a zsemlepke, a hintalódarázs, aztán Subidám és Subidú, no meg Dingidungi, hogy az Egyszarvúról meg Gyilkanyesszről ne is beszéljünk. Sok veszély közt, sok mókás kalandon át jut el Alice odáig, hogy királynővé koronázzák.
 

Békavári uraság és barátai

  2019.03.31. 22:36
Írta: Kenneth Grahame
Fordította: Görög Lívia
Illusztrálta: Patrick Benson
Kiadóás éve: 2006
Oldalszám: 224
 
A négy jó barát- Vakond, Vízipatkány, Borz és Varangy- sokban különbözik egymástól.
 
- Vakond szerény és serény, szolgálatkész és önfeláldozó;
- Patkány, a nagy csónakos, a folyó és a költészet szerelmese ábrándos, gyengéd lélek;
- Borz mindenkinél nagyobb, erősebb, józanabb, bölcsebb, s bár nehezen mozdul, ha kell habozás nélkül fegyvert- azaz furkósbotot- ránt barátaiért.
 
Varangy, mi tagadás, szörnyen önző és hiú, kicsit olyan, mint egy elkényeztetett gyerek: szeszélyes, durcás, bolondul rajongó- de egy dologban, talán a legfontosabban, ő is hasonlít három barátjára: jószívű és kedves, ő is a folyópart társadalmának a törvényét vallja: a barátság szent, segíts a másikon, csak úgy segíthetsz magadon!
 

Bezzeg az én időmben

  2019.03.31. 22:34
Írta: Fehér Klára
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 226

„Bezzeg az én időmben nem csavarogtak fiúkkal a lányok.” "Bezzeg…" – mondják mindenre a felnőttek. Katit azonban nem érdeklik a régi történetek, ő most tizenöt éves, most szerelmes, most akar boldog lenni. Csak az első bál éjszakáján ébred rá: 1941-et ír a naptár, amikor a történelem, a felnőttvilág bármikor elszakíthatja őt szerelmétől, akár örökre is.

 

Fehér Klára könyve az egyik legnépszerűbb ifjúsági regény. Mi lehet a titka? Talán az, hogy egy ilyen szomorú korszakról is képes bölcs derűvel mesélni.

A szeretni való szereplők, a humoros helyzetek a mai olvasó számára is közelivé, átélhetővé teszik Kati és Laci történetét.
 

Csilicsala csodái

  2019.03.31. 22:49
Írta: Török Sándor
Illusztrálta: Kalmár István
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 264

Viri a varázslat, piri a parádé, Csilicsalamádé hipp és hopp” – e bűbájos varázsszöveget több generáció ismerte és ismeri ma is, a már klasszikusnak nevezhető meseregényből.

Vannak helyzetek, amikor nem segíthet más, csak egy varázsló.Balogh Gyuszi élete tele van ilyen helyzetekkel, úgyhogy Csilicsala bácsi a lehető legjobbkor érkezik és számtalan csodával segít a kisfiún.

Kifordítja a sarkából a szomszéd házat, lovat varázsol, és létre hozza Robotgyuszit, hogy segítsen tanulni a kisfiúnak.
 
E bűbájos varázsszöveget több generáció ismerte és ismeri ma is, a napjainkra klasszikussá nemesedett meseregényből. Balogh Gyuszi és családja, valamint barátai életébe - Gyuszi hívására - minduntalan betoppan a kedves varázsló, hogy "elrendezze" széles érdeklődésű, de legtöbbször "ferde utakat" választó hősünk cselekedeteinek következményeit.
 
Varázslatparádé
 

Doktor Dolittle sorozat

  2019.03.31. 22:40
Írta: Hugh Lofting
 
Hugh Lofting - Doktor Dolittle és az állatokIllusztrálta: Szecskó Tamás
Fordította: Csánk Endre
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 128

Az állatbarát Dolittle doktor kedvencei kedvéért az emberek gyógyításáról áttér az állatok gyógyítására. Polinézia nevű papagája megtanítja az állatok nyelvére. Dolittle doktor orvosi sikereinek híre eljut Afrikába is.

A majmok országában járvány dúl, ezért követet küldenek Angliába a doktorhoz kérve, hogy siessen oda, és gyógyítsa meg őket.
 
A doktor kedvenc állatai társaságában, viszontagságos, kalandos utazás után megérkezik a majmok országába, ahol kórházat rendez be, és véget vet a járvány pusztításának. A ajmok hálából egy különleges, kétfejű, huzivoni nevű állattal ajándékozzák meg. A doktor hazatér Angliába, és a huzivoni segítségével minden adósságát megfizeti.
 
A kedves, mulatságos, fantasztikus meseregényt kis és nagyobb gyerekek egyaránt a szívükbe zárják.
 

Én sose kapok levelet - Lesz nekem egy szigetem - Az indián kertje

  2019.03.31. 22:35
Írta: Fehér Klára
Illusztrálta: Demjén Zsuzsa
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 240

Fehér Klára három vidám, immár klasszikussá nemesedett kisregényében Kovács Zsoli életét, kalandjait követhetjük nyomon.

A gyermeki lelket jól ismerő és a kicsinyeket nagyon szerető írónő e három kisregénye az idők folyamán klasszikussá vált. Ha a könyveiből itt-ott a néhány tíz évvel ezelőtti körülmények ki is kandikálnak, mert a társadalmi szituációk megváltoztak, humanista mondanivalójuk és kalandos meseszövésük ma is érvényes.
 

Falatka királysága

  2019.03.31. 22:49
Írta: Török Sándor
Illusztrálta: Kalmár László
Kiadó: Ciceró, 2013
Oldalszám: 108
 
„Egy kisfiúról kell beszélnem, aki máról holnapra királyfi lett. Vagy talán… Lehet, hogy nem is annyira máról holnapra, hanem éppen tegnapról mára, tudjátok, milyen nehéz az ilyesmiről beszélni: mindenesetre egy szép reggelen erre ébredt. A dolog úgy történt, hogy amint az álmodozásból előringatózott – vagyis fölébredt-, azt mondta magának: én királyfi vagyok. És az volt.”
 
Hát lehet, hogy egy rendes, mindennnapi kisfiú máról holnapra királyfi lesz?! Méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen senki sem veszi észre?! Még a mamája sem?! Pedig már régen gyémántos ragyogású aranykorona volt Falatka fején, még olyankor is, amikor fogat mosott, reggelizett és tett-vett… Szólni persze senkinek sem szólt, ilyesmiről nem beszél az ember… legfeljebb később, amikor már kicsit nagyobb, és jön egy kislány, akivel megoszthatja királyságának minden gondját-baját és örömét is.
 
Aki elovassa ezt a könyvet, talán ráismer más királyfiakra is, más Falatkákra, más Évikre, más „bolgár levegőfiúkra”.
 
Török Sándornak ez a méltatlanul elfeledett meseregénye helyet kell hogy kapjon minden olvasó polcán, aki szereti a Kököjszi és Bobojszát vagy a Csilicsala csodáit.
 

Fecskék és fruskák sorozat

  2019.03.31. 22:42
Írta: Arthur Ransome
Fordította: Baloghy Mária
Illusztrálta: Szecskó Tamás

A jelenlegi generációnak történelem, de a szülők-nagyszülőknek kedves gyermekkori élmény és nosztalgia e sorozat. Hogy miről szól? Hát gyerekekről: 10-14 évesekről, fiúkról, lányokról, versenyzésről, nyárról és örömről!

Ez az igazi nyaralás! Nem kell hozzá más, csak néhány vidám, derék gyerek, no meg egy kis fantázia, amely őserdővé varázsolja a kis erdőt, tengerré a tavat és „bennszülötté” minden felnőttet.

Az izgalmas lopakodás, a „tengeri” hajsza, az ellopott kincsesláda felkutatása mind-mind egy csodálatos vakáció maradandó emléke lesz. S nemcsak a regény hősei, a Walker gyerekek számára. Az olvasó sem tud majd szabadulni az angol gyerekirodalom nagy klasszikusának hatása alól, aki minden sorában azt sugallja nekünk: próbáljátok meg, hátha nektek is sikerül!

1. Fecskék és fruskák
 
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 322

10-12 éves olvasóinkat örvendeztetjük meg ezzel az angol ifjúsági regénnyel, amely reméljük, kis olvasóink apjának, anyjának is kedves emléke.

Hogy miről szól? Hát gyerekekről.
10-14 évesekről, fiúkról, lányokról, versenyzésről, nyárról és örömről! Mert ez aztán a vakáció! Ez az igazi nyaralás!
Nem kell hozzá más, csak néhány vidám, derék gyerek, no meg egy kis fantázia, amely őserdővé varázsolja a kis erdőt, tengerré a tavat és „bennszülötté” minden felnőttet, a szülőket is beleértve. Akkor aztán kezdődhet a játék!
 

Fortélyos mester királysága

  2019.03.31. 23:25
Vázsonyi Endre - Fortélyos mester királyságaÍrta: Vázsonyi Endre
Illusztrálta: Igor Lazin
Kiadó: Ciceró, 2002
Oldalszám: 322

A meseregény főszereplője Fortélyos mester, a vörös bundás róka, a ravaszság és kétszínűség díszpéldánya.

Fortélyos mester királysága

A történet folyamán hol úgy lép föl, mint nyájas látogató, hogy Pohos urat, a borzot üldözze ki otthonából, hol pedig Lompos bátyó, a farkas eszén jár túl csalafinta ötletével. Kárvallott áldozatai között az erdő szinte minden lakója szerepel, ám Fortélyos mester idővel komolyabb fondorkodásra adja a fejét, és hamarosan Sörényes fejedelem főkapitányaként lép színre. Tündöklése talán nem is lenne oly rövid életű, ha nem vágyakozna a királyi trónra...

A mulatságos, fondorlatos történetet Igor Lazin mókás rajzai illusztrálják.
 

Gilikoti

  2019.03.31. 23:15
Írta: Török Sándor
Illusztrálta: Kondor Lajos
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 206

Hogy kicsoda Gilikoti?

Egy rézből való kis játék golyó, mely begurult Török Sándor legújabb könyvébe, sőt annak címadója lett.

Ki ne emlékezne Kököjszire és Bobojszára, a kitűnő író korábbi regényének törpehőseire?

Nos, a törpék ebben a könyvben ismét visszatérnek, csak már nem Andris, hanem annak kishúga: Panni útját kísérik szertelen, vidám, bohókás kedvességgel.
 
Az olvasó biztos éppúgy szívébe zárja Török Sándor új regényének hőseit, és éppoly lelkesen követi élményeiket, mint az előzőekben. A könyvet Kondor Lajos szép, stílusos rajzai illusztrálják.
 

Hagymácska története

  2019.03.31. 22:47
Írta: Rodari, Gianni
Fordította: Sziráky Judith
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 224
 
Gyümölcsfalva lakóit az Üvegházy hatalmasok sanyargatják - a kövér Narancs báró, a pökhendi Citrom herceg, a kényeskedő Cseresznye grófnék és a gonosz Paradicsom lovag.
 
Hagyma apó kis fabódéja, amelyben gyermekeivel éldegélt, alig volt nagyobb egy zöldségárus ládikójanál.
 
Gianni Rodari a legnépszerűbb olasz ifjúsági írók közé tartozik, ímmár hosszú évtizedek óta. Sok könyve jelent már meg Magyarországon, de a Hagymácska története utoljára az 50-es évek végén volt kapható a magyar könyvesboltokban.
 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?