AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA
AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA
http://olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg
MIT OLVASSUNK?

 

 
KLASSZIKUS GYŰJTEMÉNYEK
 
MESE- ÉS OLVASÓSAROK

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
-Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
-MEK gyermekirodalom

A Magyar Elektronikus Könyvtár Gyermekirodalma

Digitális mesegyűjtemény 

 
-Gyermekújság
 
-Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
-Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

/2016-07-01

 

 
OLVASÓI NAPTÁR
2017. Július
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
KÜLFÖLDI IFJÚSÁGI IRODALOM 10-12 ÉVESEKNEK

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

A harmadik barlang titka

  2013.07.16. 01:36
A harmadik barlang titkaÍrta: Per Olov Enquist
Illusztrálta: Pikler Éva
Kiadó: Európa Könyvkiadó, 2012
Oldalszám: 204
 
Marcus, Gabriel és Mina, persze a nagyapjukkal, újabb expedícióra indulnak a Három Barlang Hegyére.
 
Egyik nap, kirándulás közben, a tóparti erdőben elhagyatott sátrat találnak, benne Nagyapa első gyerekkönyvének litván nyelvű, szakadozott példányával, abban pedig egy térképpel, amelyen nyíl mutat az általuk négy éve felfedezett helyre, a harmadik, medve lakta barlangra...
 
Vészjósló jelzéseket kapnak, amelyek arra utalnak, hogy a litván-orosz maffia látókörébe kerültek, a rendőrség pedig érthetetlen módon eleinte nem hajlandó őket komolyan venni. Amikor aztán sor kerül a végső leszámolásra a kábítószercsempészekkel, szerencsére már nemcsak a bátor Pelle kutya nyomában odaérkező rendőrök, hanem egy medve, egy farkas és egy fekete kígyó is a segítségükre sietnek.
 

A harmadik barlang titka olvasókuckója (1)

  2013.07.16. 01:37
2006. június 21, hétfő, 11.42; nagyapa és a két gyerek felfedezett egy sátrat, de valami nem volt rendben azzal a sátorral.

Vajon mire használták?

Valami nem volt vele rendben. Nagyapa, Marcus és Gabriel, mind a hárman, nem tudni, miért, de rosszul érezték magukat. Furcsa sátor volt, főként az elhelyezkedése. Mintha szándékosan benyomták volna a bozót sűrűjébe. Mintha egy sátor képes volna – elrejtőzni? De hát egy sátornak nincs saját akarata! Inkább valaki – vagy valakik – próbálhattak itt elrejtőzni.

Vajon Pelle ezt érezte meg?
 

A harmadik barlang titka olvasókuckója (2)

  2013.07.16. 01:39
Gabriel most a csónak orrában ült.

Látszott rajta, hogy már ő is partra szeretne ugrani, és együtt lenni a többiekkel. Pelle hirtelen idegesen nyüszíteni kezdett, és visszafutott a sátorba.

– Ezt a könyvet – mondta nagyapa halkan, és még mindig döbbenten – Vilniusban nyomtatták, Litvániában, és az a címe, hogy… Triju urvu kulnas. Ide van írva. Nem értek litvánul, de véletlenül tudom, hogy ez a cím mit jelent.

– Mit? – kérdezte Marcus szinte türelmetlenül – És hogy kerül ide?

– Azt jelenti, hogy A Három Barlang Hegye. Litvánul. Ez az a könyv, amelyik a mi három évvel ezelőtti expedíciónkról szól, a hegyről, az anyafarkasról, a medvéről. Lefordították egy csomó nyelvre, köztük litvánra is. És ha megnézed, itt… van benne egy beírás, egy név, az én nevem, én írtam bele, én dedikáltam! Arra emlékszem, hogy jártam Vilniusban, 2003 márciusában, de arra már nem… ha megölnek sem, hogy…
 

A leleményes Hugo Cabret

  2013.07.09. 00:48
 • Írta és rajzolta: Brian Selznick
 • Kiadó: Libri
 • Oldalszám: 520
 •  BELELAPOZÓ>>

E csodaszép kivitelezésű könyvre szeretném felhívni a figyelmet a filmszerűen megírt – 250 grafika – története és mondanivalója miatt.                                                       

"... a gépeknek soha nincsenek felesleges alkatrészei. Pontosan annyi, és olyan alkatrészük van, mint amennyi szükséges. Hogyha pedig a világ valóban egyetlen nagy gép, akkor szerintem nekem is van, valami céllal kellett a világra jönnöm."

A leleményes Hugo Cabret olvasókuckója

olvassbele.com  2013.07.09. 00:50

Titkok

Hugo még soha nem járt a könyvesboltban, de persze pontosan tudta, hol van. Az állomás minden szögletét jól ismerte. A kávézóval szemben, nem messze a központi váróteremtől két, könyvekkel megrakott faasztal fogta közre a bolt ajtaját, amire az volt ráírva: R. LABISSE KÖNYVKERESKEDŐ, ÚJ ÉS ANTIKVÁR PÉLDÁNYOK.

 

Amikor belépett a boltba, egy kis csengő jelezte Hugo érkezését. Megint a gombjait kezdte dörzsölni, mire az egyik le is esett. A zsebébe csúsztatta, és tovább simogatta. A szíve majd’ kiugrott a helyéből.  

A Napkirály kémnője

  2013.07.24. 12:26
 • Írta: Pietri, Annie
 • Fordította: Burján Mónika
 • Kiadó: Móra, 2010
 • Oldalszám: 360

A versailles-i palota szabályosan rendezett kertjétől nem messze, a Maison-Dieu család házában él az özvegy márkiné fiával és két ikerlányával. A gyermekek gyámja, a hatalomra éhes Grenois báró alattomos hadjáratot indít, hogy megkaparintsa az özvegy vagyonát.

Az egyik ikerlány, a talpraesett és szenvedélyes Alix elhatározza, leleplezi a bárót, ám ehhez meg kell nyernie a Napkirály támogatását. Az uralkodó veszélyes küldetést szán a fiatal lánynak: fel kell kutatnia a kor hírhedt boszorkányát. Alix előtt egyre bizonyosabbá válik, hogy XIV. Lajos fényűző udvara sötét mesterkedések otthona…

A Napkirály kémnője olvasókuckója

  2013.07.24. 12:34

Prológus

Párizs, 1678 augusztusa

- Megint elhibáztad! - rikkantotta diadalmasan Clémence, éppen csak elkerülve a feléje repülő második pomádés tégelyt, amely a kandalló fölött lévő nagy tükörhöz csapódott és darabokra tört. - Amilyen ügyetlen vagy, még egy rongybabát sem tudnál eltalálni a vásárban!

- No, várj csak! - süvítette Alix, és átlendült az ágyon, amely elválasztotta Clémence-tól. - Ha egyszer elkaplak…!

Azon nyomban a testvére után vetette magát, aki kacagva menekült előle a szoba ajtaja felé.

- Mi a csuda történik itt? - kiáltott fel méltatlankodva a szobába belépő Léontine, elállva az ikrek útját. - Az Isten szerelmére! Hogy maguk mindig csépelik egymást!

Amikor észrevette a tükrön végigcsordogáló édesmandula-olajos krémet, amely lassan szétterült a kandalló márványlapján heverő porcelántörmelék között, a szolgáló, karjait égnek emelve, újra sopánkodni kezdett: 

Coraline

  2017.07.03. 07:59
I.

Coraline nem sokkal azután fedezte fel az ajtót, hogy beköltöztek a házba.
Vénséges-vén ház volt: a tető alatt padlás, a föld alatt pince, az óriás agg fák alatt gazos udvar.
Az egész ház nem volt Coraline családjáé, ahhoz túlontúl nagy volt.
Mások is laktak az öreg épületben.
Spink kisasszony és Forcible kisasszony a Coraline-ék alatti lakásban laktak a földszinten. Mindketten öregek és kerekdedek voltak, egy rakás vénülő Highland terrierrel laktak együtt, akik olyan neveket kaptak, hogy Hamish, Andrew vagy Jock. A valahai időkben Spink kisasszony és Forcible kisasszony színésznők voltak, mint azt Spink kisasszony rögvest elmesélte Coraline-nak, amikor először találkoztak.
 

Delfinálom

litera.hu  2013.10.05. 12:24
Első rész

A reggeli nap első sugarai áttörtek a derengő égen. Alatta érintetlen szépségében, akár a mélykék tengerbe ejtett gyöngyszem, terült el a magányos korallsziget.

Nem messze tőle trópusi zivatar támadt. Az óceán imént még oly csöndes vize hatalmas tömegben csapódott fel a sziklazátonyra és tomboló, tajtékzó hullámveréssé alakult át. Az egyik megtörni készülő óriási hullám alól hirtelen felbukkant egy fiatal delfin. Fehér habcsíkot hagyott maga után, amint átúszott a szirthez csapódó vízen és visszatartott lélegzettel egyensúlyozott a hullám völgye és taréja között.

A víz ekkor egyre nagyobb üreggé változott, és föléje borult, ő pedig ott találta magát azon a helyen, amelyről minden hullámlovas álmodik: az alagútban.

A magányos delfin végigszáguldott a hullámalagút falán, majd teljes fordulatot vett, és elegánsan manöverezve, az ellenkező irányban kisiklott belőle.
 

Egy képzeletbeli barát naplója (1)

  2016.08.20. 00:28
Írta: Matthew Dicks, fordította: Nagy Boldizsár. Kolibri Kiadó, 2013., 336 oldal

DicksMatthew_Egy képzeletbeli-bor180„A nevem Budo. Képzeletbeli barát vagyok, egy a szerencsésebbek közül. Elmondom, miért.

Nem könnyű a képzeletbeli barát élete, a megszületésünkhöz eleve két fontos dolog elengedhetetlen: egy kisember, aki a valódi világban egyedül marad gondjával, szorongásával, bánatával, betegségével, és úgy érzi sem a szülei, sem senki a környezetében nem tudja megérteni szíve fájdalmát. Szükség van még a fantáziára persze, hogy ez a kisgyerek (felnőtt embernek is lehet képzeletbeli barátja, bár nagyon ritka, én is csak a kórházban találkoztam eggyel) elképzel magának egy társat, olyat, aki mindig kéznél van, aki meghallgat, aki odafigyel. Mindig. Mondom, mindig!

Az én barátom Max.
 

Egy képzeletbeli barát naplója (2)

  2014.08.18. 17:33
A barátság megfoghatatlan. Budo is megfoghatatlan. Már öt éve él gazdája, a kilencéves autista Max fejében, és mint tudjuk, minden fejben dől el…

Részlet egy különleges, melankolikus történetből.

Egy

Íme mindaz, amit biztosan tudok: A nevem Budo. Öt éve vagyok életben. Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én. A nevemet Maxtől kaptam. Max az egyetlen ember, aki lát engem. Max szülei úgy hívnak: képzeletbeli barát. Szeretem Max tanító nénijét, Mrs. Goskot. Nem szeretem Max másik tanító nénijét, Mrs. Pattersont. Nem vagyok képzeletbeli.
 

Gengszter nagyi

  2014.05.23. 23:38

 

Írta: David Wallaims
Illusztrálta: Tony Ross
Kiadó: Kolibri Kiadó, 2012
Oldalszám: 288 

A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, amikor a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagymamájának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla...

Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: - ősz haja van és műfogsora, - a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri, - és nemzetközi hírű ékszer tolvaj.

Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről.

 

 

Gengszter nagyi olvasókuckója

  2014.05.23. 23:46

A fordulatokban, érzelmekben, humorban gazdag történet egy kezdetben unalmasnak tűnő nagyiról és a szülei által kissé lenézett, szerelésmániás kiskamaszról. Ben szülei – műkörmös anyuka, biztonsági őr apuka – megőrülnek a péntek esténként futó Táncos lábú sztárok című nagysikerű műsorért, amit semmi pénzért nem hagynának ki. Viszont kiskamasz fiuk, akinek más szenvedélye nincs, mint a Vízvezeték-szerelők hetilapját bújni, útban van kedves, de táncőrült szüleinek.

Így Bennek minden péntek estéjét szókirakózással kell eltöltenie nagyinál. Szörnyű és unalmas, talán ez a két legjellemzőbb szó erre a programra. Ám egyszer csak történik valami, amitől Ben véleménye gyökeresen megváltozik unalmas nagyijáról, és megkezdődik kettejük vicces ámokfutása. 

Gesztenye, a honalapító

  2013.07.16. 19:53

A Watership Down – magyarul Gesztenye, a honalapító címmel jelent meg 1992-ben, és 2012-ben-, történetét eredetileg kislányainak mesélte, akik unszolására jutott arra a döntésre, hogy meséjét meg is írja. 1972-ben készült el a kézirattal, melyet négy kiadó és három irodalmi ügynökség utasított vissza, végül a Rex College kiadó vállalta a publikálást. A könyv hamarosan nemzetközi karriert futott be, és az újkori klasszikus irodalom egyik alapművévé vált. (Napjainkig negyven nyelvre fordították le, és kb. 50 millió példányban kelt el világszerte)

Az állatregény - melynek főszereplője egy látnoki képességű nyuszi -, úgy teszi a történetet emberközelivé, úgy bont ki fontos emberi tulajdonságokat belőle, hogy közben apró hősei hiteles állatok maradnak, nálunk is meghittebb értői és érzői a természetnek. A történet szimbólumrendszere arra figyelmeztet minket, hogy minden élő a testvérünk, ám egyedül mi, emberek menthetjük meg a végpusztulástól ezt a természetet, mindnyájunk közös otthonát.

A regény elnyerte mindkét rangos angol gyermekirodalmi díjat, a Carnegie Medal in Literature-t és a Guardian Children’s Fiction Prize-t (galaktika.hu)

Gesztenye, a honalapító olvasókuckója

ekultura.hu  2013.07.16. 19:57

 Az árokpart tetején, közel a vadcseresznyefához, amelyen a rigó énekelt, néhány üreget szinte teljesen elrejtettek a szederbokrok. Az egyik üreg szájánál a zöldellő félhomályban szorosan egymás mellett két nyúl üldögélt. Végül a nagyobbik előjött, a szederbokrok fedezékében végigsurrant a parton, le az árokba és fel a rétre. Társa pár pillanattal később követte.

Az első nyúl egy napos helyen megállt, és hátsó lábával sebesen vakarni kezdte a fülét. Még csak egyéves volt, és nem érte el teljes súlyát, mégsem látszott olyan zaklatottnak, mint a legtöbb „peremszéli”, vagyis egyszerű köznyúl élete első évében, akiket, ha nincs nemesi származásuk és erejük, az idősebbek letorkolnak, és úgy élnek a nyúltanya peremén, gyakran kint a szabad ég alatt, ahogy tudnak. Ez a nyúl szemlátomást tudott vigyázni magára. Eszes és derűs állat. Felült, körülnézett, és mindkét első lábával megdörgölte az orrát. Amint megbizonyosodott, hogy minden rendben van, hátracsapta fülét, és hamarosan önfeledten legelészett. 

Híd Terabithia földjére

  2013.07.13. 17:56
Írta: Paterson, Katherine
Kiadó: Beholder Kiadó, 2007
Oldalszám: 154

Jess Aarons hőn áhított vágya, hogy ő legyen az ötödik évfolyam leggyorsabb futója. Egész nyáron edz, és alig várja, hogy lássa osztálytársai arcát, amikor mindegyiküket legyőzi. Az iskola első napján azonban egy új lány átmerészkedik a fiúk felére a játszótéren, és mindenkit maga mögött hagy.

Ez bizony nem túl ígéretes kezdet egy barátságnak, s mégis Jess és Leslie Burke elválaszthatatlan társakká válnak. Leslie hatalmas képzelőerővel rendelkezik.

Híd Terabithia földjére olvasókuckója (1)

  2013.07.13. 18:29

Terabithia uralkodói (1)

Mivel az iskola az amerikai munkásság ünnepe utáni kedden kezdődött, az első tanítási hét rövidre sikeredett. Ez jó volt, mert minden egyes nap rosszabbul alakult az előzőnél. Leslie minden ebédidőben csatlakozott a fiúkhoz, és minden nap győzött. Péntekre már a negyedikes és ötödikes fiúk egy része is elszivárgóit „hegy királyát” játszani a két mezőt elválasztó lejtőre. Mivel alig maroknyian maradtak, nem kellett selejtezőket rendezniük, ami csökkentette az izgatott várakozást. A futásban nem maradt semmi szórakozás, és ez Leslie hibája volt.

Jess most már tudta, hogy soha nem lesz belőle a negyedik és ötödik évfolyam leggyorsabb futója, és az egyedüli vigaszt csupán az jelentette számára, hogy Gary Fulcher sem. Egészen péntekig folytatták a versengést, ám amikor vége lett, és újra Leslie nyert, kimondatlanul is mindenki tudta, hogy a futóversenyeknek ezennel vége.   

Híd Terabithia földjére olvasókuckója (2)

  2013.07.13. 18:32

Terabithia uralkodói (2)

A busz megállt. Leslie megfogta May Belle kezét, és együtt szálltak le. Jess követte őket, miközben továbbra is azon töprengett, miért akarja két felnőtt ember és egy okos lány otthagyni a kényelmes városi életet egy ilyen helyért.

Figyelték a hangos zúgással távozó buszt.

– Tudod, manapság nem igazán lehet megélni egy farm igazgatásából – mondta végül. – Apámnak Washingtonba kell járnia dolgozni, különben nem lenne elég pénzünk…

– A pénz nem probléma.

– Dehogynem, pont az a probléma.

– Úgy értem, nem nekünk – mondta a lány mereven.

Jessnek időre volt szüksége, hogy ezt felfogja. Nem ismert olyan embereket, akiknek a pénz nem probléma.

– Ó! – Ezután soha nem próbálta szóba hozni a pénzt.     

Holdfény

  2013.08.17. 14:27
 • Írta: Jenny Oldfield
 • Sorozatcím:   Félhold Farm
 • Kiadó: Alexandra Kiadó, 2012
 • Oldalszám: 152

Kirstie Scott lovakkal él, velük együtt lélegzik, és velük álmodik. Családjával a Félhold farmon lakik. Nem retten vissza a vad és veszélyes tereptől, semmit sem szeret jobban, mint a Meltwater-vonulat magas erdőin és mély kanyonjain keresztülvágtatni. Minden pillanat új kaland a Félhold farmon...

Holdfény, az új jövevény egy aukciós istállóból került a farmra. Gyönyörű, de csak félig képzett. Hadley szerint a ló előző gazdája, Ty Turner okolható a feketederes vad viselkedése és rossz állapota miatt. Kirstie egyetért az öreg farmsegéddel abban, hogy Turner híres szelíd képzési módszere nagyon gyanús. Nem örül azonban annak, amikor Hadley úgy dönt, szembesíti Turnert kétes tetteivel. Ezzel saját és Holdfény életét is kockára teszi... 

Milliárdos fiú olvasókuckója

  2013.10.12. 20:03
 • Írta: David Walliams
 • Fordította: Totth Benedek
 • Illusztrálta: Tony Ross
 • Kiadó: Kolibri, 2013
 • Oldalszám: 258

Joe-nak számos oka van rá, hogy boldog legyen. Egész pontosan milliárdnyi oka. Bizony, Joe gazdag. Nagyon, nagyon gazdag. Van saját tekepályája, saját mozija, és még főkomornyika is, aki mellesleg egy orángután. Ő a legvagyonosabb tizenkét éves az egész világon! De Joe boldogtalan. Hogy miért? Mert rengeteg pénze van, viszont egyetlen barátja sincs. Aztán mégis jön valaki, aki Joe-t Joe miatt szereti, nem a pénzéért. Csak az a baj, hogy Joe már megtanulta: ahol megjelenik a pénz van, ott semmi sem az, aminek látszik. A legfontosabb dolgok nem kerülnek semmibe – mondják, és ha Joe nem vigyáz, most mindent elveszíthet…

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyermekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
KÉPESKÖNYVEK

PAPÍRSZÍNHÁZ

 
GYERMEKTÉMÁK

MIKOR-MIT-MIÉRT?

 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

       MONDÓKÁK

1/ BABAVILÁG (0-1)

   KÖNYVAJÁNLÓ

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

   KÖNYVAJÁNLÓ
   1/ Manuális-vizuális

    2/ Beszédtanulás

    3/ Bölcsisek irodalma

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

    2-4 ÉVESEKNEK

Kicsik mesekuckója

   Játékos ismeretszerzés

 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA
 
 

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

OLVASNI TANULOK

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

    REGÉNY

      SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

Kamaszok irodalmi érdeklődése  

 
- Könyvajánló
 1. ÁLLATTÖRTÉNETEK
 2. CSALÁD-BARÁTSÁG
 3. DISZTÓPIA 
 4. FANTASY-időutazás- SCI-FI
 5. FELNŐTTÉ VÁLÁS
 6. KALANDREGÉNY
 7. LÁNYREGÉNY
 8. NAPLÓREGÉNY
 9. REJTELMES TÖRTÉNETEK
 10. SULITÖRTÉNETEK
 11. TABU
 12. TÖRTÉNELMI
 13. VARÁZSVILÁG-MÁGIA
 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2016 - 2001>>

 
VÁR A KÖNYVTÁR

 1. Olvasóterem
 2. Könyv és könyvtár
 3. Foglalkozások a könyvtárban
 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
KÖNYV ÉS FILM

2-3. évfolyam 

4-5. évfolyam    

6-8. évfolyam 

 
MESE ÉS FILM

Diafilm-mesék

Klasszikus magyar mesefilmek

VARÁZSLATOS ISKOLABUSZ

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót