OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
ALKOTÓI INTERJÚK

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Szeretettel köszöntöm!

  2020.09.30. 10:36
Bizonyára sokan kíváncsiak - velem együtt - egy-egy új kiadvány keletkezési körülményeire, vajon mi inspirálhatta a szerzőket könyvük megírására, fordítására, illusztrálására.

E kulisszatitkokról olvashatunk hat könyvkiadó: a Könyvmolyképző, a Pozsonyi Pagony, a Naphegy, a Manó Könyvek, a Móra Könyvkiadó és a Gutenberg, valamint a könyves blog és tiszaonline munkatársainak  jóvoltából, akik a közelmúltban megjelent kiadványok alkotóival készítettek informatív interjúkat.

A januárban  bemutatott 25 alkotóhoz már több tucat interjú társult. Itt olvashatjuk a március végén kihírdetett TOP 50/2018 könyvek alkotóinak véleményét, valamint a 26. Könyvfesztivál és a 90. Ünnepi Könyvhét alkotói interjúit is.

A beszélgetések megjelenésük sorrendjében olvashatók, de az alkotók neve szerint is rákereshetünk kedvencünkre.
Jó olvasást kívánok!
 

TARTALOM (1)

  2020.09.27. 17:09
 

TARTALOM (2)

  2020.09.27. 17:07
 

TARTALOM (3)

  2020.09.27. 17:05
 

TARTALOM (4)

  2020.09.27. 17:04
 

TARTALOM (5)

  2020.09.27. 17:03
 

TARTALOM (6)

  2020.09.27. 17:02
 

Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt (1)

naphegy.hu  2020.09.20. 21:45
„Szabó Magda egy jelenség. ” – interjú Kertész Edinával, A lány, aki szavakkal varázsolt című könyv szerzőjével„Szabó Magda egy jelenség ”

Életrajzi-sorozatunk legújabb részében,  Kertész Edina a legendás írónőről, Szabó Magdáról mesél. A lány, aki szavakkal varázsolt című könyvből a kisebb olvasók is megismerhetik  a híres írónő életét, varázslatos gyerekkorát, írói pályájának előzményeit és kezdetét.

A lány, aki szavakkal varázsoltA sorozat korábbi részeiből olyan híres magyarokat ismerhettek meg az olvasók, mint Erdős Pál matematikus, Hugonnai Vilma első magyar orvosnő, Bartók Béla zeneszerző, Balázs Júlia első magyar női csillagász, Kós Károly polihisztor.

Az életrajzi-sorozatban rendre olyan bátor és erős nőket, női életutakat mutatsz be, mint Hugonnai Vilma első magyar orvosnőé, vagy Balázs Júlia első magyar csillagásznőé. A sorozat legfrissebb része pedig egy külföldön is híres magyar írónőről, Szabó Magdáról fog szólni. Miért éppen rá esett a választásod?

Szabó Magda egy jelenség, akinek a történetei, karakterei több generáció életét átitatták. Ha neves magyar személyiségekben gondolkodunk, az ő személye tulajdonképpen megkerülhetetlen. Szerettem volna, ha a gyerekek már korán megismerkednek a nevével és azzal a kitartó küzdelemmel, amit az írásért vívott, hiszen tíz évig csak az asztalfióknak írhatott. Szerettem volna megmutatni egyrészt, hogy az írói pálya is egy lehetőség, másrészt hogy milyen sok kitartás kellett ahhoz, hogy Szabó Magda ezt elérje.
 

Takács Viktória i(llusztrátor): A lány, aki szavakkal varázsolt (2)

naphegy.hu  2020.09.20. 21:33
„Napi 12 órákat rajzoltam egyhuzamban.” – interjú Takács Viktóriával, A lány, aki szavakkal varázsolt illusztrátorával„Napi 12 órákat rajzoltam egyhuzamban”

Életrajzi sorozatunk legújabb részében egy világszerte ismert hazai írónő, Szabó Magda életét ismerhetik meg a kisebbek. Legutóbb A lány, aki szavakkal varázsolt szerzőjével, Kertész Edinával beszélgettünk, a mostani interjúból pedig a könyv csodálatos vizuális világa mögött megbújó illusztrátort, Takács Viktóriát ismerhetitek meg!

Mikor tudatosult benned, hogy grafikával, illetve illusztrációval szeretnél foglalkozni?

A lány, aki szavakkal varázsoltSzámomra mindig a rajzolás és az olvasás jelentette a kikapcsolódást, az örömet. Sajnos nem volt előttem követendő példa, így sokáig elhittem, hogy ebből nem lehet megélni, ezért pályaválasztásnál nem tekintettem a rajzolásra opcióként. Szereztem két diplomát, de mellette folyamatosan rajzoltam. Alkalmazott grafikusként dolgoztam hosszú évekig, közben megszülettek a lányaim és általuk újra erős kapcsolatba kerültem a mesekönyvekkel. 2014-ben döbbentem rá, hogy ez tulajdonképpen egy szakma, amiből élni is lehet.
 
Akkor lett számomra egyértelmű, hogy én csak ezzel akarok foglalkozni. Addigra már egy csomó mesét, mesekönyvet készítettem a lányaimnak és magamnak.
 

Harcos Bálint: A halandzsarablók

  2020.09.17. 10:19
Pucéran a Ruhák Országába
 
Harcos Bálintot már jól ismerhetitek, ő a nagy sikerű Szofi-sorozat és az egyik kedvenc elalvós könyvünk, a Dorka és az elgurult gomb szerzője. Most legújabb kötete, A halandzsarablók kapcsán beszélgettünk vele, olvasd el interjúnkat!

A halandzsarablókAzt már megszokhattuk az eddig megjelent könyveidben, hogy a kissé abszurdba hajló humor nem áll távol tőled.

Most A halandzsarablókon viszont teljesen végigvonul ez az elszabadult fantáziavilág. Milyen volt írni ezeket a történeteket?

Ha valamit írok, csak utólagosan szoktam megérteni, mi iránt ébredt föl a vágyam. Ezek a mesék különc mesék – nem csupán különcökről szólnak, hanem maguk is azok. Gyöngéd anarchisták. Furcsa kisvárosok, rozsdaövezetek, padlások lomjai és kiérdemesült operaénekesnők, a vágy, hogy New Yorkba repüljünk (noha a férjünk ellenzi), a vágy, hogy visszavaduljunk oroszlánná, hogy CSAKAZÉRTSE rakjunk rendet és halandzsák legyünk, egy fán tűzoltózenéljünk életünk végéig, és pucéran belépjünk a Ruhák Országába – ez a könyv mind ez.

 

Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg

pagony.hu  2020.07.12. 17:00
"Egy történet akkor jó, ha több van benne, mint amennyit beleírok"

Megjelent a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg, ami olyan varázsmese, ahol minden egy kicsit ki van fordítva. Ahol minden jellegzetes mesei elemet megtalálunk, mégis átformálva, modernné alakítva. És a fantáziába egy picit beszüremlik a valóság is. Nemcsak felejthetetlen mese, de különleges irodalmi élmény is. Erről beszélgettünk a szerzővel.

Zsálya hercegnő és az öregnek hitt hercegMit gondolsz az igazi, „hagyományos” tündér- és varázsmesékről, szereted őket?

Nagyon szeretem őket, erősnek és gyógyítónak tartom. Nem véletlenül létezik meseterápia, és nem véletlenül mondja azt Boldizsár Ildikó, hogy legjobban ezekkel a mesékkel tud gyógyítani. A varázsmesék több ezer évesek akár, a szimbólumrendszerüket többen is kutatják, régi nagy kedvencem Clarissa Pinkola-Estes Farkasokkal futó asszonyok című könyve, vagy Robert Bly elemzése a férfivá válásról a Vasjankó című mesén keresztül.
 

Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott

naphegy.hu  2020.07.11. 23:31
https://www.naphegykiado.hu/wp-content/uploads/2020/08/boldizsar-ildiko_a_fiu_aki_varjuvarrol_almodott_naphegy_kiado-1024x576.jpgMiért fontosak a példaképek?

Életrajzi-sorozatunkban már olvashattatok az első magyar orvosnőről, Hugonnai Vilmáról, Bartók Béla zeneszerzőről, Balázs Júliáról, az első magyar női csillagászról, a júniusban megjelent részben pedig Boldizsár Ildikó mesélte el Kós Károly polihisztor életét. 

A könyv júniusi online bemutatóról készült videót itt tudjátok>> megnézni: Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott című könyvének online bemutatója.

Korábban már írtál egy cikket a híres magyarokat bemutató életrajzi sorozatunkról Szerencselovagok és photoshopolt szépségek. Mi történt a példaképekkel? címmel a Libri Magazin oldalára.

Kifejtenéd a cikk nyomán, hogy szükség van-e a kisebbeknek példaképekre? Amennyiben igen, miért?

 

Huszti Gergely: Mesteralvók hajnala

  2020.07.10. 21:49
Fotó: Bach MátéNem nézem „gyereknek” az olvasómat

"Az én gyerekkoromban az ifjúsági irodalom egyben szépirodalom is volt, ebből kiindulva sem nézem „gyereknek” az olvasómat. Ha érintek is olyan témát, ami őt nem foglalkoztatja, szerintem nem baj, örülök, hogy korombeli olvasók számára is örömet okoz a regény."

Huszti Gergelyt, az Év Ifjúsági Könyve Íróját Vojnics-Rogics Réka kérdezte.

Negyvenen túl, életed első könyvével, a Mesteralvók hajnala című regénnyel sikerült elnyerned az Év Ifjúsági Könyv Írója címet. Elsőkönyves szerző vagy, eddig különböző kiadók szerkesztőségeiben, illetve az ASMR-fantasy szerepjátéksorozaton dolgoztál. Mikor fogalmazódott meg benned, hogy könyvet írj, és szerzőként lépj elő a színfalak mögül?

Tizenhét éve dolgozom kéziratokkal, számos magyar szerzőm a sikerlisták élére jutott, vezető szerkesztőként pedig több nagy kiadó profilájára volt ráhatásom. Amíg a sűrűjében pörögtem, és nem ritkán heti négy-öt kéziratot olvastam, javítottam, véleményeztem, arra nem maradt sem időm, sem energiám, hogy a saját hangomat halljam, jobban mondva, a saját történetemet megtaláljam. Az élet hozta, hogy kicsit hátra kellett lépnem, és talán ez segített hozzá, hogy annyi remek író és könyv között is legyen merszem leírni pár mondatot.
 

Kertész Erzsi: A Jégmadár útja

pagony.hu  2020.05.12. 16:51
"Észrevétlenül beszivárognak a cselekménybe a mindennapi életben engem foglalkoztató témák"
 
Jön a Panthera-sorozat legújabb része, A Jégmadár útja!

Az új kötet kapcsán beszélgettünk Kertész Erzsivel írásról, a kedvenc szereplőkről, rajongói kérésekről, és még azt is megtudtuk, hogy a szerző személyesen ment el egy szerelőműhelybe helikoptert tanulmányozni a készülő könyvhöz. Hogy mi lesz Kismukkal, Jávorral és a többiekkel az új részben és hogy mit szólt az illusztrátor, amikor megtudta, hogy helikoptert kell rajzolnia, azt megtudhatod az interjúból!

Mi váltotozott az első Panthera és a legújabb rész között? Milyen műfaji, jellemfejlődési váltások vannak? Miben más a negyedik rész mint a többi?
 
Panthera 4. A jégmadár útjaMindig onnan kell indulnom, ahol az előző részt abbahagytam és ez eléggé megszabja a kereteket. Kezdetben sok fejtörést okoz, hol vannak nyitott lehetőségek a szövegben. A mostani részben a sorozat hagyományait folytatva ismét két szálon futtatom a cselekményt, de ezek most másképp kapcsolódnak, mint eddig – erről talán nem is mondanék többet. További változás, hogy ezúttal nem Kismukk az elbeszélő, de szereplőként jelen van a könyvben.
 
Jellemfejlődés szempontjából két kedves szereplőmet hoztam igazán kínos helyzetbe: Jávort, és legfőképpen Aurát. Amilyen sok jellemhibával ruháztam fel az előző részekben, annyira nehéz folyamatokba lököm bele a folytatásban: volt egy pont írás közben, ahol már-már megsajnáltam. De azért csak vittem tovább, be a sűrűbe, és itt nem feltétlenül a hajmeresztő kalandokra gondolok, inkább érzelmileg viseli meg őt a negyedik rész. Jávor is fejlődik, már amennyire az egy hétévestől elvárható, ráadásul új képességeket fedez fel magában.
 

Bendl Vera: Mihályi Csongor és az időgyurma

pagony.hu  2020.04.18. 11:34
Csongi hiába „csak” mesehős, igazából annál sokkal több

Bendl Verát már ismerhetitek, szerepelt egy novellája az Ezentúl lesz banán! antológiánkban és az elmúlt hetekben debütált a blogunkon a Berci nem megy iskolába című folytatásos meséjével, ami segít feldolgozni a gyerekeknek ezt a furcsa és kaotikus helyzetet, ami az utóbbi időszakot jellemzi.

Bendl Vera - Mihályi Csongor és az időgyurmaDe nemcsak a Berci-mesékre jellemző az, hogy rávilágít problémákra és a gyerekek szintjén, de nem leereszkedve beszél hozzájuk, ilyen az első gyerekkönyve, a Mihályi Csongor és az időgyurma is, ami egy elképesztő utazás humoros, pörgős és utánozhatatlan története. Tudj meg többet a hamarosan megjelenő meseregényről!

Mikor ismerted fel, hogy írással szeretnél foglalkozni?

Először akkor merült fel bennem, amikor 6 éves koromban írtam egy mesét a családomnak karácsonyra. Később sem hagytam fel az írással, folytattam az általános iskolában, később pedig gimnáziumban. Az, hogy az írás egy komolyabb könyvben realizálódjon, az elég hosszú időbe telt, és végül 2018-ban jött el.

Ekkor jelent meg az első, felnőtteknek írt könyvem. Korábban nem is gondoltam arra, hogy egyszer gyerekeknek fogok írni.
 

Mechler Anna: Bíborka és a varázsfőzet

Zalai Szilveszter  2020.03.12. 17:01
Az elmondhatatlant sokkal egyszerűbb sárkánynak nevezni, mint tudatalatti félelmeknek

Bíborka, egy átlagos tündérlányból, egy nagyon különleges virág őrzőjévé válik, s ezt a feladatot a kezdeti félelmén felülkerekedve egyre ügyesebben és ügyesebben látja el.

Mechler Anna - Bíborka és a varázsfőzetEz a történet, a folyamat, amelyet végigkísérünk. – meséli Mechler Anna Bíborka és a varázsfőzet című könyvéről.

Mechler Anna sokoldalú személyiség. Zenetanárként, karvezetőként és íróként is dolgozik. Mindemellett négygyermekes családanya, így különösen mozgalmas számára az élet. A tea azonban fontos dolog, kell, hogy időt szakítsunk rá. Kortyolgatunk, beszélgetünk, méghozzá Anna legújabb könyve, a Bíborka és a varázsfőzet apropóján.

Miként jutott el a zenétől az írásig?
 

Szebeni Hajnalka - A víziszonyos párduc, A sárkány és a panda

Méri-Molnár Tímea  2020.03.12. 17:00
Szeretnénk bemutatni Szebeni Hajnalkát, aki nevéhez már két igazán kedves mesekönyv is köthető, az ő tollából származik A víziszonyos párduc és A sárkány és a panda történet is.

Ugyan Panna még csak 5 hónapos, de esti rutinunk része az olvasás, érdeklődően figyeli az ábrákat, színeket.

Hajni, mesélnél kicsit magadról, hogy olvasóink is jobban megismerjenek? Hogyan jött az életedbe az írás és főleg a mesék világa?

Szebeni Hajnalka - A víziszonyos párduc30 éves vagyok, lassan 3 éve édesanya. Pesten élek a családommal, de mivel Budaörsön nőttem fel, ezért a mai napig inkább budaörsinek vallom magam. Valószínűleg ez azzal van összefüggésben, hogy közelebb áll a szívemhez a vidék és a természet, mint a nagyváros. Végzettségem tekintetében közgazdász vagyok. A tanulmányaimat angolul végeztem és a mindennapjaimban is fontos szerepet tölt be ez a nyelv, mert HR-es vagyok egy világszervezetnél.

Szebeni Hajnalka - A sárkány és a pandaZimmer Dórival abban a bölcsiben találkoztam, ahova a fiam is jár. A közös munkánk innen indult, amit mindketten sorsszerű találkozásnak tekintünk.

A mesék világa mindig magával ragadott, nagy hatással voltak rám a közös esti mesélések, diavetítések és később a rajzfilmek is.

Az esti meseolvasás és a fejből történő mesélés is a fiam születésével tért vissza az életembe. Mivel igényelte, hogy lámpaoltás után is hallja még a hangomat, ezért különböző állatokról szóló történeteket találtam ki, amik minden elmesélés után formálódtak kicsit. Szépen, lassan kialakultak az egyes karakterek és egyre jobban úgy éreztem, hogy papírra kéne vetni a meséimet.
 

Szentendrei Judit - Mézes Cukrászda

Gyovai Katalin  2020.02.19. 16:32
„Világos volt, hogy a négy karakter nem fog kijönni egymással”
 
Hogy kerül négy teljesen különböző ember egy házba, és mit kezdenek ezzel a faramuci helyzettel?
 
Szentendrei Judit háromgyerekes édesanya és az Utazik a család online magazin szerzője, aki most debütál ínycsiklandó meseregényével a Pagony Kiadónál.

Első könyves íróként tűnsz fel a színen a Mézes cukrászda című meseregényeddel. Milyen út vezetett idáig? Hogy kerültél kapcsolatba a Pagony Kiadóval?

Szentendrei Judit - Mézes cukrászdaIgazából gyerekkorom óta írok, verseket, novellát, regénykezdeményeket. Olvasó családban nőttem fel. Magyartanár anyukám egyedül nevelt bennünket a nővéremmel - egy több generációs nagycsaládban, szóval teljesen egyedül azért sose voltunk. Tele volt a ház könyvvel, minden este mesét kaptunk, később olvastunk. A „Mit olvasol?” kérdés ugyanolyan természetes volt, mint a „Vacsoráztál-e már?” Nagy öröm számomra, hogy a két nagyobbik gyerekem életében is mindennapos társ a könyv – virtuális világ ide vagy oda. A kicsi még nem tud olvasni, de már nagyon szeretne.

 

Maros Krisztina (illusztrátor): Mézes cukrászda

  2020.02.19. 16:31
Sokszor voltam éhes olvasás közben

Maros Krisztával beszélgettünk a Mézes cukrászda című meseregény megjelenése kapcsán. Olvasd tovább az interjút!

Szentendrei Judit - Mézes cukrászdaMi jutott először eszedbe, amikor elolvastad a könyvet?

Hogy vajon milyen érzés lenne hasonló helyzetbe kerülni: kényszerűségből egy fedél alatt élni három vadidegen, teljesen más mentalitású emberrel. Ki lehetne-e ebből a helyzetből hozni valami jót, ahogy ez a könyvben is történik.

 Milyen képek jelentek meg benned a Mézes cukrászda kapcsán?

Sokszor voltam éhes olvasás közben, amikor épp sütöttek-főztek a szereplők vagy amíg a receptekhez tartozó illusztrációkat tervezgettem.
 

Lackfi János: Életem első könyve

  2020.02.15. 17:45
Pillanatcsalogató könyv Lackfi Jánostól

Lackfi Jánossal arról beszégettünk frissen megjelent könyve kapcsán, hogy miért fontosak az elsők, kinek szólnak ezek és hogyan lehet végtelen humorral kezelni a gyerekkor számalan emlékezetes pillanatát.

Lackfi János - Életem első könyveAz Életem első könyve kapcsán készült interjúnkból azt is megtudod, hogy mi a legelső mókás élménye a szerzőnek (elárulom, hogy egy triciklihez van köze).

Nagyjából ez az 2020-ben első könyvünk, az Életem első könyve. Szerinted miért, miben lehet még első ez a könyv?

Amikor valamit (tenger, autózás, repülés, fog, szerelem, sör, szülinap, vér, stb.) először tapasztalunk meg az életben, az mindenképpen különleges pillanat.
 
Ezekből a mini hegycsúcsokból jó kis láncolat áll össze, igyekeztem minél több ilyen játékosan egyedi csillámot beépíteni a könyvbe. Annyi zsivány humorral természetesen, amennyi minden jókedvű életbe belefér.

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?