AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA
AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA

 

CÍMLAPAJÁNLÓ
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 
 
KLASSZIKUSOK

Gyűjtemények

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
-Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
-Gyermekújság
 
-Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
-Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

  1. Animációs népi mondókák   
  2. Animációs népi dalok
  3. Animációs versek 
  4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

/2016-07-01

 

 
OLVASÓI NAPTÁR
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
CSAK KAMASZOKNAK

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Téma szerint

  2017.02.16. 14:15
Mivel a portál az olvasóvá nevelés megalapozásáról, az első 10-12 évről szól, ezért a kamaszok irodalma (+12) nem teljes, csak válogatást közöl!
 
 
 
 
 

AJÁNLÓK ÉLETKORONKÉNT ÉS TÉMÁNKÉNT

  2015.07.20. 16:27
 

Janne Teller művei a Scolar Kiadótól

  2018.06.05. 03:11
A közgazdász végzettségű Janne Teller a kilencvenes évek közepéig az ENSZ és az Európai Unió gazdasági és politikai tanácsadójaként dolgozott, egyik fő szakterülete a konfliktuskezelés volt. Munkája során olyan veszélyeztetett térségekben tevékenykedett, mint Tanzánia, Mozambik vagy Banglades. Az írás miatt azonban 1995-ben hátat fordított addigi életének. Első regénye, a modern északi saga stílusában íródott Odin szigete 1999-ben jelent meg.
A Semmi című kötet 2000-ben robbant be, és kavart viharokat: Dániában több iskola egészen egyszerűen nem volt hajlandó az órai anyagba beemelni a könyvet. A jég akkor tört meg, amikor 2001-ben a kötet elnyerte a dán kulturális minisztérium Gyermekkönyv-díját – azóta a Semmi kötelező olvasmány a dán iskolákban.

 

Rázós témákról - csak kamaszoknak!

  2017.04.07. 11:09
Kamaszoknak, fiatal felnőtteknek szóló könyvekkel foglalkozó kiadók szinte egytől-egyig elindították a maguk sorozatát vagy kialakítottak egy brandet, hogy célzottan a rázósabb témákkal foglalkozzanak. 
 
Móra Kiadó 2011-ben indított Tabukönyvek sorozatának darabjai egy-egy konkrét témára fókuszálnak. Családon belüli erőszakkal kezdték a sort, de volt szó a kerekesszékesek világáról, tanár-diák szerelmi viszonyról vagy éppen a kamaszkori öngyilkosságról. Dóka Péter elmondta, hogy az első könyvvel ( B.T. Hanika: Soha senkinek) nagyon magasra tették a lécet, utána már oda kellett figyelni, hogy a témák keménységben, illetve feszültség tekintetében is tartsák ezt a szintet.

Más a helyzet a Kolibri Kiadónál, hiszen ahogyan a főszerkesztő, Balázs Eszter Anna mondta, náluk sokkal szerteágazóbb, honnan válogatnak be köteteket a Magasfeszültség címmel ellátott sorozatukba, többek között a magyar ifjúsági thriller megteremtésével is kísérleteznek, ami a kategória nevével ugyan könnyen összeegyeztethető, de nem kifejezetten tabutéma feldolgozását ígéri. Jellegzetes tabukönyvre is hozott példát, Sara-Cohen Scali Max című regényét, melyben egy a Lebensborn-program keretében született kisfiú ír (fiktív) naplót.

Tilos az Á könyvek érdekes ötlethez folyamodott: nem ők próbálnak az iskolába bejutni, hanem a tanárokat hívják el magukhoz, s workshopokat tartanak számukra. 
 
A program sikeresnek mondható, s a felmerülő kérdésre, hogy a kínálatból végül is milyen témát is válasszon egy tanár, a kiadó válasza, hogy amelyikkel maga is szivesen foglalkozik, mert ezáltal válhat ő is hitelessé a könyv tanórai feldolgozása során.
 

"Magasfeszültség" könyvek a Kolibri Kiadótól

  2015.07.20. 16:47
Olyan irodalmi alkotásokra kerülnek rá a speciális, kolibris Magasfeszültség emblémák, melyek kényes témákat járnak körül, izgalmas, újszerű nyelven íródtak, vagy épp nézőpontjuk tér el a megszokottól.
 
Ezek a könyvek úgy hatnak, akár a valóságbeli magasfeszültség, melyet a transzformátorok – jelen esetben az olvasmányélmények – kisebb feszültséggé alakítanak. Feldolgozzák, de legalábbis továbbgondolásra ösztönözik az adott problémát.
 

Móra tabukönyvek

  2017.04.07. 11:15
TABU könyvek

A sorozat kötetei elhallgatott  témákról, kényes kérdésekről, megrázó történetekről szólnak, többek között családon belüli erőszak, pedofília, iskolai erőszak, tanár-diák viszony, fogyatékossággal élők.

 

Gyere és beszélj!

pagony.hu  2018.03.08. 02:53
Melyek a mai kamaszok leggyakoribb problémái?
Szerinted melyik az a három legnagyobb probléma, amivel egy 21. századi kamasznak meg kell küzdenie?

Wéber Anikó (író, újságíró, pedagógus)
 
"Nagyon nehéz erre válaszolni, mert szerintem más problémákkal néz szembe egy 11, 15 vagy 17 éves kamasz. Vannak persze tipikusan 21. századi problémák, mint az internetes zaklatás. Míg korábban a diák egy kisebb, zárt közösség céltáblájává vált, addig ma akár több ezren láthatják, mit gondolnak, posztolnak róla a többiek. Ráadásul, ha a szó el is száll, az interneten ott marad az írás, videó, kép, még nagyobb fájdalmat okozva az áldozatoknak."
 

VÉSZKIJÁRAT sorozat - Tilos az Á

  2017.12.12. 04:02
Te kerested a bajtA Tilos az Á Könyvek kemény témákról, gyakran láthatatlan problémákról szóló regényei. A problémád olyan, mint egy szoba, ahová be vagy zárva. De van kijárat, csak tudnod kell, hol keresd. A vészkijárat sokszor ott van egy karnyújtásnyira. Annalisa Strada: Két rózsaszín csíkVészkijárat lehet egy felnőtt, egy barát, egy testvér, de akár egy könyv is.

Neal Shusterman: Az óceán mélyénA Vészkijárat-könyvek arra hivatottak, hogy felhívják a figyelmet azokra a láthatatlan problémákra, amelyek bármelyikőnkkel megtörténhetnek, és amelyek sajnos sokszor meg is történnek, valamint olyan témákat vesznek elő, amelyekről még mindig úgy érezzük, tabu beszélni.

Vészkijárat mindig, mindenhol van, keresd meg!

 

Tilos az Á Könyvek

  2015.07.20. 16:26

Eddig megjelent ifjúsági művek könyvrészletekkel>>

A Pozsonyi Pagony Kiadó 2013-ban volt 12 éves, s vele együtt felnőtt egy generáció, akik már többre vágynak, mint a mesekönyvek világa. A Kiadó ezért indította útjára a Tilos az Á Könyveket, melyekkel a 12 év feletti és young adult korosztálynak szeretne minőségi, kortárs műveket felsorakoztatni. (A Young Adult magyarul az ifjúsági irodalom, vagyis 12-18 éves korosztálynak szóló könyvek.) Péczely Dóra, a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője arról mesél, miért is fontos, hogy új irányt vegyen az ifjúsági irodalom.

A Tilos az Á Könyvek felépülő világa egy új típusú felelősséget jelent. Egy új generáció számára adnak ki könyveket - azoknak, akik a legérzékenyebb korban fogják őket olvasni. Ezek a kiskamaszok, kamaszok, fiatalok szinte falják a könyveket és keresik az új hangot, témát, és szívesen olvasnak mindarról, ami az adott órában és percben foglalkoztatja őket.
(gyermekirodalom.hu) 

MENŐ Könyvek

  2018.06.23. 16:41
unnamed_9.jpgA Manó könyvek Kiadó 2016 januárjában új projektbe fogott, és Menő könyvek néven indította el új sorozatát kamaszoknak.

Igyekszünk olyan könyveket kiadni, amelyektől a 12 felettiek jobban érzik magukat a bőrükben.

Nem hiszünk abban, hogy vannak menő klikkek és vannak lúzerek. Nekünk nem számít, milyen cuccaid vannak, hány éves vagy, hány kiló, milyen a bőrszíned, milyen a nemi és a szexuális identitásod, sportolsz-e vagy sem, bírod-e a csípős szószt, vagy nem, vagy hogy hány macskával osztod meg az életed.

Egy dologban viszont hiszünk: hogy olvasni jó. Mert egy klassz könyv elgondolkodtat, felemel, nyitottabbá tesz, szórakoztat, és még az is lehet, hogy megváltoztatja az életünket. Mert olvasni menő!
 

Tíz tabudöntő könyv tízen túliaknak

Both Gabi  2016.03.15. 01:20
Hogy miért tabudöntők?

Mert csupa olyan ügyet dolgoznak föl, amelyek – ha tetszik, ha nem – az életünk részei, de nem szeretünk vagy nem szoktunk róluk beszélni. Alkoholizmus a családban, kirekesztés, erőszak, betegség, halál, reménytelenség…

 

Nem kell megijedni ezektől a témáktól, hiszen párbeszédre sarkallnak, empátiát szülnek, érzékenyítenek. Az a legjobb, ha a gyerekeink után, mi is elolvassuk ezeket a könyveket. (A sorrend véletlenszerű.)
 

Piknik könyvek

  2016.08.05. 12:12
Húszegynéhány évvel ezelőtt élte fénykorát az akkori magyarországi ifjúsági könyvkiadás zászlóshajójának is tekinthető Piknik sorozat. A korombeliek nyilván még emlékeznek erre a szériára, mely a Szovjetuniótól az Egyesült Államokig mindenhonnan emelt át értékes műveket. 
A Piknik könyvek Feleki Ingrid szerkesztésében és Maurer Dóra sorozattervei alapján, a Móra Könyvkiadó gondozásában jelentek meg 1985 és 1990 között.
 
A PIKNIK KÖNYVEKBEN az akkori kortárs külföldi szerzők ifjúsági művei jelentek meg, melyek jelenleg csak antikváriumi példányként kaphatóak, ezért könyvtárból érdemes kikölcsönözni.
 

VÁLOGATÁS - 2011 legjobb ifjúsági könyvei a Csodaceruza ajánlásával

  2016.07.26. 21:57

10-12 éveseknek:

 Családcsere  Jeff Kinney: Egy ropi naplója 4. – Kutya egy idő  Ez Párizs  Neil Gaiman: Farkasok a falban

Kosársuli Nem vagyok Samu Fredrik Skavlan, Unni Lindell: Rém Rozi és a hetedik csillag - A második igazság Szép kis család! Válasz és Kérdés

VÁLOGATÁS - 2013 - Nehéz témák a kortárs ifjúsági irodalomban

  2016.07.26. 15:23
Vajon hogyan lehetne definiálni az ifjúsági irodalmat, mi jellemző egységesen ezekre a könyvekre, vagy vannak-e egyáltalán ilyen jegyek és érdemes-e kategorizálni?

A kortárs ifjúsági könyvek elsősorban kamaszoknak szóló, célzott tartalommal íródott, alkalmazott irodalmi alkotások.

Megszólítják a közönségüket, aktuális és tényleg az életükben jelen lévő problémára próbálnak reagálni, megoldást találni. Emiatt a könyvek nagy része, az életkori sajátosságokhoz kapcsolódó problémákat dolgoz fel, így kerülnek kereszttűzbe azok a nehéz témák, melyeket a tinédzser nem a szülő vagy a tanár segítségével szeretne feldolgozni.

Ilyen kényes kérdések például a hatalom, vagy a gyűlölet, az agresszió és egyéb negatív érzelmek, vagy a szexualitás nyomán kialakult, sokszor húsbamaróan őszinte történetek.

Mely könyvekről van szó pontosan?
 

VÁLOGATÁS - 2014 legjobb ifjúsági könyvei

  2016.07.26. 14:11

VÁLOGATÁS - 2015 - REGÉNYEK / SOROZATOK – 14+

  2016.07.26. 14:15

regeny2

VÁLOGATÁS - 2016 legjobb ifjúsági könyvei (1)

Lapis-Lovas Anett Csilla  2018.06.11. 14:33
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy 2016 az ifjúsági regények éve volt a magyar irodalomban. Az olyan kiadók, mint a Pagony, a Kolibri, a Tilos az Á, szinte havonta-kéthavonta jelentkeztek újabb és újabb kötetekkel, és különösen az utóbbi törekedett arra, hogy magyar szerzők műveit is megjelentesse. 

Jelen! Kortárs ifjúsági novellák A könyvtermés rendkívül sokszínű: krimit (a listán szereplőn kívül ebbe a zsánerbe tartozik még Mészáros Dorka Én vagy senkije), disztópiát, novellafüzért vagy műfajilag nehezen besorolható alkotást is találunk (spoiler: ezt természetesen Lakatos István követte el).

A legjobb tízbe nem került be, de érdekes és bátor kísérletnek találom például a Móra Könyvkiadó és a József Attila Kör együttműködéseként kiadott Jelen! ifjúsági novellagyűjteményt, amelyben ugyan az írások színvonala nem egyenletes, viszont érdekes azt látni, hogy a tipikus kamaszkori kérdések, problémák hogyan töltik ki vagy esetleg feszítik szét a novella műfaji kereteit.
 

VÁLOGATÁS - 2016 legjobb ifjúsági könyvei (2)

Lapis-Lovas Anett Csilla  2018.06.11. 14:34
Most következzen 2016 tíz általam legizgalmasabbnak tartott ifjúsági könyve!

Jessie Ann Foley - Egyszerű dal  Louise O'Neill - Örökké a tiéd  Molnár T. Eszter - Stand up! - Egy majdnem normális család 1.  Mészöly Ágnes - Szabadlábon  Guus Kuijer - Polli 1. - Mindörökké együtt

Wéber Anikó - Az osztály vesztese  Varga Bálint - Amit végleg kitörölnél  Kalapos Éva - Massza  Lakatos István - A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot  Szabó Borbála - Nincsenapám, seanyám

1. Jessie Ann Foley: Egyszerű dal, fordította Kleinheincz Csilla (Ciceró)

„Maggie (…) torkig volt azzal, hogy mindent az életében helyet foglaló felnőttek diktálnak, akik viszont csak akkor viselkedtek felnőttként, amikor kedvük szottyant rá.”

Jessie Ann Foley - Egyszerű dalEz a kis könyv valószínűleg nem fog felkerülni az eladási listák élére, nem döntöget tabukat, nem hökkent meg szókimondásával – mégis ez fogott meg legjobban a 2016-ban megjelent és olvasott könyvek közül. Az Egyszerű dal egy egyszerű mű, és ebben rejlik minden nagyszerűsége.

Elbeszélője Maggie, aki húgával és balhés, alkoholista édesanyjával költözik az Ír-tenger partjára, mert anyja ott találta meg az Igazit, Maggie születése óta már sokadjára. A lány imádott nagybátyja, Kevin segítségével tudja elviselni a változásokat, hiszen a Nirvana-rajongó punkzenész olyan, mint egy nagyra nőtt kamasz, így egyszerre tud cinkostársa és bölcs barátja lenni unokahúgának. Az ő hatására szökik Maggie a barátjával, Eoinnal Rómába, hogy megnézzék a Nirvana egyik utolsó koncertjét. A cselekmény ideje tehát a 90-es évek, és ennek a korszaknak a hangulatát kiválóan ragadta meg a szerző, szinte érezzük a kockás ingekből áradó cigiszagot, halljuk, hogyan akad meg a szalag a másolt kazettában. A rendkívül erős atmoszféra mellé kapunk egy szerethető főhőst, egy talpraesett barátot (aki az első szerelem is), egy aranyos lánytestvért, az Ír-tenger zúgását, egy pohár bort Rómában és rengeteg zenét. Kell ennél több? Szerintem nem.
 

VÁLOGATÁS - 2016 legjobb ifjúsági kötetei (3)

  2018.06.11. 14:38
6. Wéber Anikó: Az osztály vesztese (Pozsonyi Pagony)

„... felette, messze a kék végtelenben egy repülő száguldott, rajta sok-sok emberrel. Nőkkel, férfiakkal, kisebb-nagyobb gyerekekkel, akik nem is sejtették, hogy alattuk, az iskola udvarán egy fiú kuporog a bokorban, és leghőbb vágya, hogy soha senki ne találjon rá többé.”

Az osztály veszteseWéber Anikó könyve nem regény, hanem inkább egymással összefüggő novellák füzére. A rövid írások stílusa friss, olvasmányos, szereplőik egyszerre szimpatikusak és titokzatosak, az elbeszélő pedig mesterien vezet minket félre az egész könyvön végigvonuló rejtély megoldásával. A krimiszerű cselekmény fő kérdése: ki tette fel a Facebookra azt a fotót, amelyen egy 5. osztályos tanuló maszkban, megkötözve ül, s feje fölött „Az osztály vesztese” felirat olvasható? S ki lehet a maszkos áldozat?

A kötet novelláiban egy-egy 5. osztályos diák egy napját követjük végig, s mindegyikük hozzáad valamit a titok megfejtéséhez. A bullying jelenségével többek közt a Massza is foglalkozik, hasonlóan magas színvonalon, ám Wéber Anikó a kiskamasz korosztály viselkedését veszi górcső alá, és rámutat arra, hogy egy közösségben mindenki lehet tettes és áldozat, akár egy személyben is.
 
A kötet a 12+-os korosztálynak ajánlott, de idősebbek is bátran kézbe vehetik, hiszen nemcsak a tettes és az áldozat, hanem a néma cinkosok lélektanáról, viselkedéséről is képet kaphatnak e könyv segítségével. S talán az olvasók legközelebb elgondolkodnak arról is, kiről, milyen képet posztolnak a világhálóra…
 

VÁLOGATÁS - 2017 KULT ifjúsági könyvei (TOP 10)

  2018.06.23. 17:54
1. Guus Kuijer: Polli 2. Derült égből boldogság (Pozsonyi Pagony, fordította Wekerle Szabolcs)

A Polli 1. – Mindörökké együttből megismert kislány kamaszodni kezd. Mind tudjuk, általában mivel jár ez: szélsőséges hangulatváltozások, bezárkózás és nyitottság kettőssége, az addig adottnak és természetesnek vett szokások, szabályok megkérdőjelezése, helykeresés a családban, a baráti társaságban, a világban. És persze: költészet. Guus Kuijer annyira érzékenyen ragadja meg a tizenhárom évesből tizennégy évesbe váltást, ahogyan csak igazán keveseknek sikerül.

Polli a korábbi könyvhöz hasonlóan egy kedves, segítőkész, éles eszű és nyelvű lány marad, aki továbbra is költőnek tartja magát, és ahogy haladunk előre a kötetben, egyre jobb verseket ír, talán ezért: „Ja, igen, Valter anyukája, Buitenzorg néni szerint a verseim koravének. Buitenzorg néni pontosan tudja, a gyerekeknek milyen verseket kéne írniuk. Én szerencsére nem tudom.” (129.) Ahogy azonban keresi az identitását („Múlt héten még kislány voltam, most már nem vagyok az”, 71.), hitét („én vagyok a világon az egyetlen ember, aki semmiben sem hisz. Azt hiszem.”, 243.), kultúráját („nekem szerintem nincs is kultúrám. Legalábbis eddig még nem tűnt fel, hogy lenne. És nem is vágyom rá, mert szerintem hülyeség. Viszont azt hiszem, minden külföldinek van.” 260.), egyre összetettebbé válnak azok a kérdések, amelyeket saját magának és környezetének feltesz, s a válaszok is ott derengenek már valahol a kamaszkor sűrűjében.

A töprengés mellett Polli sokat ironizál például azon, amikor a felnőttek „emlékbetöréssel” meg „gyászfolyamattal” nyaggatják, vagy azon, hogy az anyukája és az osztályfőnöke házasodni készül. Viszont Az év legmeghatóbb jelenete díjat is ki lehetne osztani a regénynek; két egymást szerető ember búcsújának olvasásakor bizony elkél a papír zsebkendő. A Polli-könyvek legnagyobb értéke, hogy az érzelmek széles spektrumát képesek megmutatni és előhívni, és sem mesterségesen kitartott derűbe, sem sötét pesszimizmusba nem burkolóznak.

 

2. Ali Benjamin: Suzy és a medúzák (Libri – Insomnia, fordította Weisz Böbe)

Ali Benjamin lenyűgöző első regényét egy ültő helyemben, nagyjából három óra alatt olvastam el. Eközben az alábbiak zajlottak a nagyvilágban:

  1. Hozzávetőleg 5400 medúzacsípés történt.
  2. Földünk, a „porszemcse a napsugárban függve” (Carl Sagan) kb. 5025 km-t forgott a tengelye körül.
  3. A teljes megfigyelhető univerzumban a tudomány mai állása szerint valószínűleg 34375000 csillag született.

A Suzy és a medúzák főhőse efféle kérdésekre keresi a választ, ír, számol, gondolkodik, de nagyon sokáig meg sem szólal. Legjobb barátnője ugyanis néhány hónappal korábban hunyt el az Atlanti-óceán partján, és a veszteséget Suzy csöndes kutatással próbálja feldolgozni. Statisztikai alapon be szeretné bizonyítani, hogy Franny Jacksont egy irukandji medúza csípése ölte meg; logikus magyarázatot akar találni az emberi ésszel felfoghatatlanra.

A regény nemcsak az értelemkeresés és az irracionális elfogadásában való megnyugvás története, hanem a világegyetem előtti hódolattétel is. Suzy vizsgálódása minket is ráébreszt arra, hogy „akár egy helyben is állhatnék egész életemben, és még akkor is lenne felfedeznivalóm” (191.). Viszonylag kevés olyan könyv jelenik meg, amelyben egy lány a természettudományok iránt érdeklődik, ezért hazájában Ali Benjamin írását főleg azoknak a Suzyknak ajánlják, akik mérnöki, matematikai, technológiai pályán képzelik el a jövőjüket.

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
  1. Népi mondókák 
  2. Kortárs mondókák 
  3. Gyerekversek
 
GYERMEKTÉMÁK

Mesekönyvek időjárásról, évszakokról, természetről

 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
 
TÖRTÉNETEK TÉMA SZERINT

1. Állattörténetek 

2. Tündér-varázsmesék 

3. Kalandos történetek

4. Novellisztikus irodalom

 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

MONDÓKÁK

 
 
  KÖNYVAJÁNLÓ

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

  KÖNYVAJÁNLÓ

  Babakönyv lapozók  

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

   KÖNYVAJÁNLÓ

Kicsik mesekuckója

Játékos ismeretszerzés
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2016 - 2001>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
MESE ÉS FILM

DIAFILM ÉS ANIMÁCIÓ

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót