OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
IFJÚSÁGI IRODALOM KISKAMASZOKNAK
IFJÚSÁGI IRODALOM KISKAMASZOKNAK : Panthera

Panthera

  2017.10.17. 20:54

Illusztrálta: Barbara Bernáth
Kiadó: Pozsonyi Pagony, 2016-2018
 
panthera-banner.jpg
 
 
 
 
 
 
Panthera 4. A jégmadár útja
 
 
 

1. A hógömb fogságában
A hógömb fogságában
 
Kertész Erzsi
Oldalszám: 288

Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult…

A titokzatos, párduc alakú hegy, (a Panthera), egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak).
 
A kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy talpraesett portás néni (Jolika), és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz...
Egy izgalmas, letehetetlen és vicces kalandregény kiskamaszoknak.
 
 

pagony.hu

Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi és Kismukk osztálytársak és jelentkeznek egy hegymászó szakkörbe, ami furcsán indul és még furcsábban folytatódik. A gyerekeknek - nem önszántukból - meg kell mászniuk a Pantherát, a titokzatos hegyet, amit még senkinek sem sikerült meghódítani. Nekik viszont nincs más választásuk. Mindenféle izgalmas kalandot élnek át, amit Kismukk feljegyez egy füzetbe, lefotózza és lerajzolja az érdekesnek gondolt látnivalókat. A csapat eleinte nem nevezhető csapatnak, de a közösen átélt megpróbáltatások, sikerek és kudarcok összekovácsolják őket. 
 
Közben egyik társuk Noémi, véletlenül kimarad a csapatból, de nem a kalandokból. Neki is éppen olyan izgalmas, ha nem izgalmasabb kalandban lesz része, mint a hegymászó csapatnak, és olyan dolgokat tesz meg, amit nem is gondolt magáról.
 
Rozika, a leleményes portás néni nagyon eredeti szereplő és legalább ennyire vicces is.  A hegyen lévő csapat megismerkedik egy igazán különleges figurával, Mihállyal, a Recepcióssal. Fantasztikus módon Mihály és Rozika összetalálkoznak. Nagyon mosolygós pillanatokat köszönhetünk nekik.
 
Ugyanakkor bőven volt részem izgalmakban is, a hegymászó oktató, Meredek Johnny és a barátnője , Lavínia, Lavínia kutyája Nemereszt, akarom mondani Everest és egy Gubó nevezetű fickó közreműködésének köszönhetően. 
 
Fordulatos, izgalmas, vicces, eredeti történet, amelyben az Átméretezőnek is nagy szerepe van, no és a csendkavicsnak, amiért tulajdonképpen az egész kaland, ez a nagy hűhó . 
 
A minap említettem egyik bejegyzésemben, hogy középiskolai kötelező olvasmánynak javasolnám az ott értékelt könyvet. Most ismét elmondhatom ugyanezt, a Pantherát általános iskola alsó tagozatában javasolnám a kötelező olvasmányok közé.
 
 
Barátságról, közösségről, csapatépítésről, egymás elfogadásáról, a közös élmények, kalandok összekovácsoló erejéről, no meg bátorságról. (Könyvutca)
 
Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
2. A küldetés

Kertész Erzsi - Panthera 2. - A küldetés

Kertész Erzsi
Oldalszám: 376

A Panthera - A hógömb fogságában az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere - és máris itt a folytatás! A küldetés című második részben kiderül, hogy a lakatlannak hitt hegy, a párduc alakú Panthera egyáltalán nem lakatlan.

A magyar ifjúsági irodalomban vajmi kevés hagyománya van a kalandregénynek, főleg a fantasy műfaja szinte teljesen háttérbe szorul.

 
 
 
 
 
 
 

pagony.hu

A kortárs könyvek a '90-es évektől sokkal inkább a Lázár Ervin-i hagyományból merítettek, a kimunkált nyelvi játékoknak köszönhetően születtek Csoda és Kószák, kuflikTündérboradak, amik hol a szakma, hol a gyereksereg, hol mindkettő elismerését bezsebelték. A Rumini születése egy teljesen új irányt mutatott a hazai piacon, történetesen megmutatta azt, hogy a humor mellett az izgalom az a faktor, amivel elég könnyen meg lehet nyerni a gyerekeket.
 
Mára szerencsére bővül a kortárs kalandregények palettája, mégis még gyerekcipőben jár a műfaj. Ha az ember, valami zsigeri jóra talál, az teljesen egyértelmű, magasan kitűnik a többi könyv között. Ilyen a Panthera is, aminek a sikerén fellelkesedve végre ujjonghatnak a szülők, van mit olvasni a Rumini után, van, ami olyan addiktív, mint a Harry Potter és van, ami a sok-sok kaland során valós értékeket plántál a gyerekekbe. És ez nem más, mint az eredeti szakmáját tekintve pszichológus Kertész Erzsi regénysorozata: a Panthera.

Itt tartunk most, és nagyon örülünk neki, mert ez az a pont, ahol elég könnyen elveszítjük az eddig meseszerető, könyvszerető gyerekeket. Az egybefüggő, fordulatos, hiteles szereplőket felvonultató regények viszont továbbra is könnyen megnyerik maguknak a fiatal olvasókat. 

Mit tud a Panthera - A küldetés, ami miatt a második kötet nem csak, hogy beváltotta a reményeket, hanem talán még jobb is, mint az első?


aura1. Új szereplők

Új hősöket hoz játékba a regény, így a gyerekek még több velük korú hőssel kerülnek diskurzusba, ami a jellemfejlődésük fontos része. Most kapunk egy fiút, Jácintot, aki elég vakmerő, kicsit talán hiú is, de hamar bebizonyosodik, hogy ez a rész sokkal rázósabb fejezeteket is tartogat, mint az előző, ezért itt lelkesedésből semmi nem sok. Főleg, hogy Jácint jóra használja a tudását. Másfelől itt egy vitatható figura, Aura, aki regény kezdetén egész más érdekeket képvisel mint Jácint. Vajon hogyan talál egymásra a két hős, Rozika és a Recepciós a hógömb fogsásában? És mi köze ehhez az elbeszélőnek, Kismukknak?

2. Fokozódó izgalom

Bizony, az első részt olvasva akadhattak kétségeid, de azt ugye te sem gondoltad, hogy ezek válaszok nélkül maradnak? Vajon hogyan születik egy olyan szerkezet, ami le tud kicsinyíteni egy egész hegyet? Vajon mi az akarit ereje? De legfőképpen, miféle népről beszélt a Recepciós, amikor a gyerekek rátaláltak? Most végre feltárul az inspirátorok és szabotőrök hihetetlen és mégis oly logikus világa!


3. Bonyolódó kalandok

Már az első rész is meglehetősen összetett volt a regény cselekményét tekintve, de most aztán minden régi és új molynak fel kell tolnia a szemüvegét, résen kell lennie minden kis mozzanatnál, hogy nehogy lemaradjon egy fontos jelről. Olyan finom pontossággal hangolt dramaturgiával van dolgunk, ami még a szülők is élvezni fognak, ezért én a helyedben biztos, hogy kölcsönkérném a könyvet, ha pihenni szeretnél!

4. Te elhiszed?

A nyelvezet elkerülhetetlen kérdés, még egy olyan jól kifundált regény esetében is, mint a Panthera. Ha nincs egy egyedi hang, aki elmeséli, akkor mit sem ér az egész. Most a rajongók örülhetnek, mert a második részt megint Kismukk, az utóbbi évek legszimpatikusabb gyerekkönyvhőse meséli el. De vigyázat, nem árt tudni, hogy Kismukk maga nem vett részt személyesen minden kalandban, sőt, néha hajlamos kiszínezni a hallottakat, mégis ő tűnik az elmúlt évek leghitelesebb mesélőjének.

5. Mert fontos kérdésekről mesél

Gondolhatsz bármit, egy biztos: a jellemfejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy olvass, hogy olvasson a gyereked. Éppen ezért jó, ha a különböző szereplőkön keresztül sok-sok érzést és attitűdöt megismer. Ahhoz, hogy értelmes helyet találjon magának a világban kell hogy találkozzon olyan könyvekkel, amik minden fölösleges okoskodás híján képesek a becsület, az igazság, a jóra való törekvés, a szeretet és a barátság témakörét hitelesen bemutatni. Jácinttal, Aurával és Kismukkal ez nem lesz nehéz!


3

Hajdu Zsanett

3. A párduc hazatér

A párduc hazatérKiadás éve: 2018
Oldalszám: 416

A népszerű sorozat utolsó, izgalmas része, teli újabb kalandokkal!

Vajon mi oka lehet krónikásunknak, Kismukknak arra, hogy visszatérjen a hógömbbe? Nem volt elég egyszer átélni a hajmeresztő kalandot a Pantherán?

Márpedig a csapat újra hegyet -mászik! Mert nem elég, hogy Márkus megjelenik Rozi néni konyhájában, és ráadásul Mihály fontos megbízást kap, a tetejébe még Jácint is fogságba esik. Noémi pedig cselekszik. Mert muszáj visszaállítani azt, ami kizökkent.

De vajon mit keresnek Rozi néniék mindeközben egy luxushajón?
Mindez kiderül az utóbbi évek legizgalmasabb kalandregényének harmadik részéből.
 

pagony.hu

Olvasni menő, sorozatot olvasni még menőbb
Hét ok, amiért nem tudsz abbahagyni egy jó sorozatot (a Pantherát)
 

A Panthera első része, A hógömb fogságában egy pillanat alatt a 10-12 éves korosztály kedvence lett. Egy könyvből azóta egy igazi, koherens könyvsorozattá nőtt a Panthera világa, most pedig nagyon örülhetünk, mert megjelent a 3. rész, A párduc hazatér!

Miért a legmenőbb sorozatolvasónak lenni? Mi az a hét dolog, ami beszippantja a kiskamaszt egy igazi kalandregény-sorozatba? Derítsd ki!

Mi a menő egy sorozatban?

Ha tényleg összeáll egy koherens világ, akkor nagyjából minden! De az alábbiak egész biztosan:

1. "Ez én vagyok! Ide tartozom!"

A kiskamaszok egyre erősebb vágyat éreznek arra, hogy a családjukon túl, a világban is meghatározzák a pontos helyüket. Egy olyan szubkultúra tagjának lenni nagy megkönnyebbüléssel jár, otthon érezhetik magukat a "rajongók" világában. A Harry Potter-rajongók, az Időfutár-rajongók, a Szent Johanna gimi-rajongók után most a Panthera-rajongók is nagyon örülhetnek, mert megérkezett a sorozat harmadik része, A párduc hazatér.
 

2. "Bocs, most olvasok!"

Az eredetileg egyetlen könyvnek íródott Pantherából mára már három könyv lett, kiépült egy igazi komplex és koherens fantasy világ, amiben bármikor egy pillanat alatt elmerülhetnek a gyerekek. Ha ezt tapasztalod, dörzsölheted a tenyered, a legjobb védekezés az élet ellen: az olvasás!

3. "Ejha, ebben jó vagyok!"

4. "Ettől jobbnak érzem magam!"

A fokozatosan nehezedő szövegek, kötetről kötetre bonyolódó kalandok, árnyalódó karakterek nemcsak rajongókat nevelnek, hanem elkötelezett és egyre ügyesebb olvasókat is. A sikerélmény az olvasási gyakorlatok megszerzésének az éveiben borzasztó fontos, azt pedig már tudjuk, hogy ha megvan az első katartikus könyv, hamar megszületik az ügyes olvasó is. Aki pedig egy egész sorozatot végig tud olvasni, az (technikailag) megtanult olvasni. Hurrá! A Panthera-sorozatot áthatja a lendület, egyik könyv után lehet falni a másikat.

 "Panthera kis túlzással egy kortárs magyar Verne-regény, amiben benne van mindaz, amiért a francia írót szeretjük, ugyanakkor hiányzik belőle, amiért egy mai gyerek számára nehezen érthető vagy unalmas lehet." - ítra a Magyar Narancs.

Az árnyalódó karakterekkel és bonyolódó cselekménnyel az olvasó gyerekek egyszer csak arra lesznek figyelmesek, hogy ők maguk is árnyalódnak és bonyolódnak... A jellemfejlődésük fontos szakasza a kiskamaszkor, amiben a leghatékonyabb segítség, ha egy jó könyv képes tükröt tartani. A Panthera erre nagyon alkalmasnak bizonyult.

5. "Mikor jelenik meg a következő?"

Ha már rákattantál egy sorozatra, akkor tudod, hogy milyen jó érzés várakozni! Ezt csak egy igazi sorozatrajongó tudhatja, hogy milyen érzés... Jobb mint a saját és a legjobb barátod 18. születésnapja együtt...

6. "Az én kedvenc szereplőm..."

Eljön a pont, amikor a bonyolódó karaktertengerben észreveszed, hogy melyik az a szereplő, aki pontosan úgy viselkedik, ahogy szerinted helyes. És elkezdődik a diskurzus a rajongók között, kinek ki a kedvence, ki kicsoda a Pantherából... (Azt mondjuk megsúgom, hogy Aurát már lestoppoltam!)

7. "Én is a Panthera-sorozatban akarok élni!"

A sorozat maga is minden olyan erénnyel rendelkezik, amivel egy jó kalandregénynek rendelkeznie kell, csakhogy mivel egy komplexebb könyvhalomban izgalmasabb és összetettebb kapcsolatokkal lehet játszani a kötetek között, így olyan, mintha egy óriás-hatalmas kalandregényt olvashatnál. És melyik könyvmoly ne vágyna egy végtelen, folyamatosan bővülő és újabb fordulatokat hozó varázslatos világra?

Forrás: pagony.hu

Panthera 4. A jégmadár útja

Panthera 4. A jégmadár útja Kertész Erzsi
Megjelenés: 2020. május
Oldalszám: 400

A Pantherán a havonjárók népének csupán egyetlen képviselője él: Jávor. Számára az a legnagyobb élmény, ha egy szál ingben, mezítláb futhat a kristályosra fagyott havon, vagy ha jégcsapot rágcsálhat uzsonna gyanánt.

Álmaiban újra és újra felbukkan a népe, amelyről szinte emlékei sincsenek, de a vágy, hogy egyszer a nyomukra bukkan, időnként olyan erőssé válik, hogy aludni sem hagyja.

Jávor elindulna felkutatni a havon-járókat, de nem teheti. Hiszen még kisfiú. Igaz, amolyan minden lében kanál fajta, akivel és aki körül mindig történik valami, amitől az egész körülötte lévő világ felforgatódik – bár Jávor ezt általában észre sem veszi...

Most Aurával, a szabotőr lánnyal és egy titokzatos, Ander nevű pilótával hármasban elhagyják a Pantherát, és egy fantasztikus küldetés részesei lesznek.

 

 

pagony.hu

Élet a Rumini után – avagy miért fogjátok imádni a Pantherát?

Tudom, nem könnyű elképzelni, hogy egy hosszú és meghatározó könyvsorozat befejezése után is folytatódik az élet és várnak még ránk hasonlóan szuper élmények. Kiszakadni egy világból, aminek szereplőit, helyszíneit már ismerjük és szeretjük, kicsit keserédes, és az ember nem találja a helyét utána. Azt meg pláne nem tudja, hogy mégis mit olvasson.

Gondolom, ebből már kitaláltátok, hogy a könyvesboltban tanácstalan arccal nézelődő Rumini-rajongó gyerekekhez és családtagjaihoz szeretnék szólni most. Ha már rongyosra olvastátok az összes Ruminit és szeretitek a kalandokat, akkor a Panthera a megoldás számotokra!

Sokan ismeritek már a Panthera-sorozatot, hiszen az első része 2016-ban jelent meg, de azért érdemes egy-két szót ejteni róla, mi is ez tulajdonképpen, és hogyan szippant be bárkit azonnal, az első oldaltól kezdve.

pantherak.jpg

Ha néhány szóban kéne elmesélnem a sztorit, szerintem akkor is rögtön kikapnátok a kezemből: adott egy csapat gyerek, akik hegymászó-szakkörre jelentkeztek, egy párduc formájú, rejtélyes hegy, néhány felnőtt, akik közül nem feltétlenül mindenki az, akinek látszik, és mindenek összegabalyítója: az Átméretező. Máris figyeltek rám, igaz?

A sztorit egy Kismukk becenevű fiú meséli el nekünk, akinek a neve – vele ellentétben – rendkívül beszédes: Kismukk ugyanis nagyon alacsony, és egyáltalán nem szeret beszélni. Írni szerencsénkre annál inkább, így aztán mi is osztozhatunk az ő és osztálytársai hatalmas kalandjában, aminek már három részét izgulhattuk végig. És most itt a várva várt negyedik rész, A jégmadár útja!

Azért kicsit mesélek arról, mi történt eddig és mitől is olyan ellenállhatatlanul izgalmas ez a sztori!

A történet kiindulópontja egy hegy, a Panthera felfedezése. A tudósok értetlenül állnak a jelenség előtt, nem értik, hogy maradhatott eddig rejtve ez a furcsa alakú, hatalmas képződmény. Ezzel egy időben pedig főszereplőink iskolájában megjelenik egy hirdetmény, miszerint lehet jelentkezni egy Meredek John nevű híres hegymászó mászótanfolyamára. Főhőseink persze kapva kapnak az alkalmon, csakhogy nagyon hamar kiderül, hogy ez a Meredek John egy hétpróbás bűnöző, és valójában a Panthera hegyén elrejtett értékes ásványt akarja csupán megszerezni – a gyerekeket bevetve.

Így hát fogja a már említett Átméretezőt, és lekicsinyíti, majd bezárja őket a heggyel együtt egy hógömbbe! Bár az első rész végére kijutnak a szerkezetből, a probléma még közel sincs megoldva... A második és harmadik részben a gyerekeknek biztonságba kell helyezniük a Pantherát és a rajta élőket, hiszen az ásvány miatt állandóan ki lennének téve a mohó kincsvadászoknak. Közben egyre több dolgot tudnak meg a Panthera szigetéről és a rajta élők küldetéséről, a gyerekek pedig osztálytársakból igazi barátokká válnak. És amikor azt hiszitek, most már tényleg nem lehet meglepni benneteket, akkor megjelenik az új kötet!

A negyedik rész izgalmakban semmiben sem marad el a korábbiaktól, én nagyon vártam, hogy végre a kezemben tarthassam, és egyáltalán nem kellett csalódnom. Akik már olvasták az eddigi köteteket, tudják, hogy ennek a sorozatnak a különlegességét az adja, hogy olyan, mintha Kertész Erzsi válogatás nélkül felmarkolta volna az összes hozzávalót egy jó regényhez, és egy tálba dobva jól összerázta volna. Így aztán van benne misztikum, realitás, kaland, barátság, egy kis szerelem és rengeteg humor! Azt hiszem, nekem ez utóbbi az, ami ellenállhatatlanná tette a sorozatot: az elbeszélő humora minden helyzetben haláli.

A karakterek egytől-egyik érdekesek és szerethetőek, noha teljesen különböznek egymástól, úgyhogy biztos, hogy minden olvasó megtalálja azt, akivel a leginkább azonosulni tud.

A negyedik kötetben a havonjárók népének nyomába eredünk, mivel nekik nyomuk veszett a Pantheráról, még mielőtt az első részben az Átméretező áldozatává vált volna a sziget. Azonban egyetlen havonjárót hátrahagytak: Jávort, a hétéves kisfiút, aki azóta a Panthera szigetén él, de nem igazán találja a helyét. Az a terve, hogy amint kicsit nagyobb lesz, megkeresi népének többi, elveszett tagját. Addig is a szigeten élők életének állandó megnehezítője – noha mindig csak segíteni akar, nagyon vicces és néha kellemetlen helyzetekbe sodorja őket. A regény elején is éppen olyasmit csinál és olyan helyeken bóklászik, ahol baromira nem kellene, de így fedezi fel a titokzatos helikoptert és pilótáját, akinek aztán addigi élete legnagyobb kalandját köszönheti…

Amikor az ember a kezébe veszi egy szeretett sorozata új részét, kicsit mindig aggódik, hogy vajon ugyanolyan izgi lesz-e, mint a korábbiak, találkozik-e az ismerős karakterekkel újra, és egyáltalán: meddig lehet érdekes egy többrészes regényfolyam?

Megnyugtatnék mindenkit, hogy emiatt igazán nem kell izgulni, fogtok még eleget a sztori alatt… A jégmadár útja ugyanolyan sodró lendületű, mint a korábbi kötetek, ugyanolyan vicces és felbukkannak a régi szereplők is… sőt, jönnek újak! Lehetetlen volt letenni ezt a könyvet, én vittem magammal mindenhova, aminek eredménye egy gyönyörűen odaégett vacsora és a mosógépben 24 órára benn felejtett adag ruha lett. De nekem meggyőződésem, hogy az az igazán jó kalandregény, aminek ilyen következményei vannak.

Ha még nem olvastátok a sorozatot, akkor szívből ajánlom, hogy azonnal vágjatok bele ebbe a hatalmas kalandba! Lányok és fiúk ugyanúgy fogják szeretni, közös esti olvasmányként is működik, de nagy élmény lehet a gyerekeknek, mint első önálló regény. Ha pedig már megvan nektek az első három kötet, akkor mindenképp csapjatok le a negyedik részre!

 

 

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót