OLVASÓVÁ NEVELÉS
OLVASÓVÁ NEVELÉS
//olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg

Az év gyerekkönyve díj

 

KÖNYVAJÁNLÓ

Az évtized legizgalmasabb gyerekkönyvei - 4. rész
 
 
 
 
VÁR A KÖNYVTÁR

 

 
- Olvasóterem

 

 
KLASSZIKUS GŰJTEMÉNYEK

 

 
MESE-UNIVERZUMOK

2-10 éveseknek

Kamaszoknak

 
 
IRODALOM ÉS FILM

►Gyermek- és ifjúsági irodalom

►A varázslatos iskolabusz

►Bábfilmklasszikusok

►Klasszikus rajzfilmek

►Diafilm-mesék

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
- Ajánlók

Digitális irodalom

Gyűjtemények

 
- Gyermekújság
 
- Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
- Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

 1. Animációs népi mondókák   
 2. Animációs népi dalok
 3. Animációs versek 
 4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

 
OLVASÓI NAPTÁR
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
MESEGYŰJTEMÉNYEK ADATBÁZISA (2-12)
MESEGYŰJTEMÉNYEK ADATBÁZISA (2-12) : Imbusz mester sorozat

Imbusz mester sorozat

  2020.06.22. 15:27

May Szilvia: Imbusz mester autót épít May Szilvia: Imbusz mester és a szemüveges autó May Szilvia: Imbusz mester és a taxifutam  May Szilvia: Nyáron nyaralunk, télen szerelünk  May Szilvia - Pikler Éva - Imbusz mester és millió szerelnivaló autó
 
May Szilvia: Imbusz mester és Pudlimász
Írta:  May Szilvia
Illusztrálta:  Pikler Éva
Kadó: Pozsonyi Pagony
Oldalszám: 32

1. Imbusz mester autót épít
2. Imbusz mester és a szemüveges autó
3. Imbusz mester és a taxifutam
4. Nyáron nyaralunk, télen szerelünk - Négy mese Imbusz mesterről és Pudlimászról
5. Imbusz mester és a milliónyi szerelni való autó
6. Imbusz mester és Pudlimász
 
A sorozat főhőse a csodás Imbusz mester, aki bármilyen reménytelennek tűnő roncsból működő járgányt varázsol.
 
Hozzá csatlakozik még Pudlimász, a háromlábú kutya, aki szintén mester a maga nemében, már ami a kalamajka-okozást illeti.
 

1. Imbusz mester autót épít

A világ legjobb autószerelőjét úgy hívják, hogy Imbusz mester. Bármilyen autót meg tud javítani. Ha esetleg elgurul a járgányod kereke, vagy elgörbül a kormánya, Imbusz mester addig nem nyugszik, míg nem talál hozzá való alkatrészt és megszereli.

Ha pedig mellette van Pudlimász is, a háromlábú kutya, a világ legszeleburdibb autószerelő-segédje, egészen fantasztikus dolgok is megtörténhetnek...

Imbusz mester és Pudlimász még sok-sok új autón törik a fejüket.

 

2. Imbusz mester és a szemüveges autó

Imbusz mester élete és autószerelő műhelye is alaposan megváltozott attól a pillanattól kezdve, hogy Pudlimász, a három lábú kutya a segédje lett. Először is a mester alig győzte a munkát. Aztán meg alig találta a szerszámait...

Az Imbusz mester autót épít című könyv folytatásából többek között kiderül, hogy mit tanulnak a kutyanebulók, hogyan kap szemüveget egy autó, és miként lesz Pacsika Matild kutyaiskolájából autósiskola. Természetesen nem hiányozhat a meséből a három hírhedt rosszkutya, Fasírt, Penész és Rokfort sem. Pudlimász azonban nem hagyja magát!

3. Imbusz mester és a taxifutam

"– Nézd csak, Imbusz mester, egy hirdetmény! – lobogtatott egy papírlapot Pudlimász.

– Lássuk csak – illesztette orrára a szemüvegét Imbusz mester, azzal olvasni kezdte.

– Figyelem, figyelem! Óriási lehetőség!!!! Keressük a város legjobb autósát! Most megmutathatja, hogy Ön a legjobb sofőr. Ezennel meghirdetjük a nagy futamot. Ha elsőnek ér a célba, ráadásul még nem is szabálytalankodik, akkor nyerhet egy valódi taxit. Találkozó vasárnap Imbusz mester garázsa előtt."

 

4. Nyáron nyaralunk, télen szerelünk - Négy mese Imbusz mesterről és Pudlimászról

Ebben a kötetben négy mesét is olvashattok róluk – minden évszakra jut egy!

Nyáron nyaralnak (meg persze szerelnek), télen szerelnek (meg telelnek is)... de Pudlimász kertészkedni is megtanul, sőt, megismerkedik egy nagyon csinos kutyalánnyal!

És Fasírt és bandája is megint feltűnik...

Autó- és kutyamániásoknak egyaránt ajánljuk!

 

5. Imbusz mester és a milliónyi szerelni való autó - foglalkoztató

Megjelenés ideje: 2018
Oldalszám: 72

A világ legjobb autószerelőjét úgy hívják, hogy Imbusz mester. A világ legszeleburdibb autószerelő segédje pedig Pudlimász, a háromlábú kutya. És te? Szereted az autókat? Volna kedved segíteni nekik?

Akkor rajzolj mindenféle fura járművet, tervezz garázst, barkácsolj autómosót, színezz mintás autókat, írj, olvass, számolj és rajzolj Imbusz mesterrel és Pudlimásszal!

 

Imbusz ​mester és Pudlimász

Megjelenés ideje: 2018
Oldalszám: 72
 
Most egy kötetben olvashatjátok Imbusz mester és Pudlimász (majdnem) összes kalandját! Olvasásra és autószerelésre fel!

A világ legjobb autószerelőjét úgy hívják, hogy Imbusz mester. A világ legszeleburdibb autószerelő segédje pedig Pudlimász, a háromlábú kutya. Hogyan került Pudlimász Imbusz mesterhez? Hogyan győzte le Pudlimász a félelmetes Fasírtot és bandáját? Hogyan oktatják a kutyanebulókat Pacsika Matild kutyaiskolájában? Ki nyerte a nagy taxifutamot?

Tartalom

Pudlimász megérkezik
Fasírt és bandája
Pacsika Matild kutyaiskolája → May Szilvia: Imbusz mester és a szemüveges autó
A nagy taxifutam → May Szilvia: Imbusz mester és a taxifutam
 
 
pagony.hu
A hóbortos autószerelő és a háromlábú kutyus
Mindenki kedvenc Imbusz mestere új köntöst kapott

Az Imbusz mester sorozat új, szuper praktikus taggal bővül: az Imbusz mester és Pudlimásszal, amely (majdnem) az összes eddig megjelent mesét gyűjti egy kötetbe. Mától a boltban is megtalálod! De miért is szeretjük olyan sokan Imbusz mester és a fekete, háromlábú kiskutya történetét?

Imbusz mester a világ legeslegprofibb autószerelője. Bármit képes megjavítani, ami csak begurul (néha becammog, esetleg beesik) a műhelyébe. Imbusz mester nem ismer lehetetlent, sosem ejtette még ki a száján azt a szót, hogy "javíthatatlan". A felhasználhatatlan alkatrészeket totemként őrzi, mondván, "majd jó lesz még valamire".

És mint minden jó mester, Imbusz sem dolgozik egyedül! Gondolni kell a következő szerelőgeneráció kinevelésére is. Legnagyobb pechjére az ő tanonca nem más, mint Pudlimász, a háromlábú kutya. Pudlimász se nem szerelő, se nem mester, de még csak nem is ember. Hanem egy kis fekete kutya. Ráadásul nagyon szertelen, falánk, és kicsit másként gondolkodik, mint a legtöbben. Ez persze érthető, hiszen ő egy kutyus. Na de vajon be lehet-e vezetni őt az autószerelő-mesterség rejtelmeibe?

Több szempontból is nagy kedvencünk ez a sorozat. Imbusz mesternek már a neve is nagyon frappáns és mókás, nem is beszélve Pudlimászéról. Rengeteg járgány, alkatrész és szerelnivaló akad Imbusz mester műhelyében, ami az autók iránt érdeklődő gyerekeket azonnal a könyv lapjaihoz szegezi. Pudlimász, a háromlábú kutyus imádnivaló szeleburdisága és az Imbusz mesterrel teljesen ellentétes, mégis vele megférő személyisége pedig végképp mindenkit elvarázsol.

Kettejük különbözőségeiből igazán komikus helyzetek alakulnak ki, amiken egyaránt nevet gyerek és felnőtt, és mindig van valami kedves és egyszerű tanulság a fejezetek végén, amin szintén elmosolyodhatunk.

 

Az új kötet Imbusz mester és a kutyus megismerkedésének történetével indul. A mester éppen kitenné a műhelye ajtajára a zárva táblát, amikor begördül, vagy inkább becammog a kapun egy javíthatatlannak tűnő járgány. Imbusz kimondja a szakvéleményét: -- Ez a roncs javíthat... De mire az ó-hoz érne, a tulajdonos ködbe vész. Hátrahagy azonban egy ajándékcsomagot: a hátsó ülésen lapuló Pudlimászt. Megsajnálja a mester a koszos, loncsos, ráadásul hiányos felépítésű ebet, mert hát ugyan kinek kéne szegényke (ezek persze Pudlimász manipulatív szavai). Így hát magához fogadja. Legnagyobb örömünkre, hiszen a kalandok még csak ezután kezdődnek!

Ők ketten szeretnivaló, vicces és izgalmas párost alkotnak, akik szinte azonnal elválaszthatatlan barátokká is válnak. Mindig összetartanak, segítenek egymásnak, ahol csak tudnak. Mikor Pudlimász a környék gonosz kutyái miatt fél elhagyni a házat – hiszen három lábbal nem tud egykönnyen elfutni előlük, amikor kergetik –, a mester barkácsol neki egy háromkerekű triciklit. Háromkerekűt, még szép! Pudlimásznak persze nem jó akármilyen tricikli. Kell a  hátuljára pótkerék meg az elejére régi duda, meg aztán az a régi utcatábla is olyan elegáns, milyen jól mutatna a járgánya tetején! És ezzel a fura szerkezettel Pudlimász lesz a leggyorsabb kutya a környéken, és a legesleggyorsabb háromlábú kutya a világon!

A gazdagon illusztrált kötet képei a legkisebbeket is garantáltan magukkal ragadják. A rajzokban éppolyan ellentét feszül, mint Imbusz mester és Pudlimász között: egyszerre bohémek és rendezettek. Néhol hullámosak és szertelenek, máshol szakszerűek, de egyszerűek.

"Vacsora után Imbusz mester megágyazott magának, az ágy előtti szőnyegen pedig Pudlimásznak. Tett neki kispárnát és egy kisdunyhát is. Még olvasgatott, aztán lekapcsolta a villanyt. Kis idő múlva valami meleg, szőrös dolog kezdte csiklandozni a talpát. Felpattant, és felkapcsolta a villanyt.

− Pudlimász! Mit csinálsz?!? – kiáltotta.

− Csak próbálkoztam – mondta Pudlimász, és lesompolygott az ágyról."

 

 

 
OLVASÓVÁ NEVELÉS

 

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
 1. Népi mondókák 
 2. Kortárs mondókák 
 3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
 
GYERMEKTÉMÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

Mondókák

 
    Babakönyv

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

Mondókázó-Verselgető 

Babakönyv lapozók 

 Interaktív fejlesztő lapozók

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

Játékos ismeretszerzés
 
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ

KISKAMASZKOR (9-12)

 1. Klasszikus és kortárs ifjúsági irodalom
 2. Meseregény
 3. Mondák - legendák - civilizációk
 4. Vissza a múltba - regényes történelem
 
V. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2019 - 1989>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót