AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA
AZ OLVASÓVÁ NEVELÉS MEGALAPOZÁSA
http://olvasovanevels.gportal.hu/portal/olvasovanevels/image/gallery/1456267852_20.jpg
Az év gyerekkönyve díj
AJÁNLÓK ÉLETKORONKÉNT   0-4 éveseknek      4-6 éveseknek     6-9 éveseknek    Kiskamaszoknak (9-12)    Csak kamaszoknak
CÍMOLDALAK

 

 
VÁR A KÖNYVTÁR

 
 
KLASSZIKUSOK

Gyűjtemények

 

 
Olvasóvá válásFolyamata 

Az alapozás szakaszai 

A kiadvány célja

 
Az olvasóvá nevelés megalapozása

Kézikönyv tartalma

 
- CD-módszertár
 
Bemutatkozó

Pedagógiai tevékenység

- Bemutatkozó

 
 
DIGITÁLIS KÖNYVTÁR
 
-Ajánlók

Gyűjtemények

 
-Gyermekújság
 
-Online újság

Könyv és Nevelés

 
BABA-MAMA KLUB
 
-Foglalkoztató

ÖSSZES FOGLALKOZÁS >>

  1. Animációs népi mondókák   
  2. Animációs népi dalok
  3. Animációs versek 
  4. Megzenésített versek
 
GYERMEKEKNEK
 
Gyermekkönyvek kiadói
 
Gyermekirodalom
 
Mesés oldalak
 
TEMATIKUS OLDALAK
 
-Szülők oldalai
 
Pedagógusoknak
 
A MÉDIA VILÁGA
 
-Digitális nemzedék

KONFERENCIÁK (2012-2016)

DIGITÁLIS PEDAGÓGUS KONFERENCIÁK (2012-2015)

 
-Médiatanulmányok
 
-A TV-nézésről
 
--Hatásai

MÉDIAHATÁS TANULMÁNYOK  

 

-A kisgyerek és a tévé
--Óvodás korban
--Kisiskolás korban
--Iskolás korig
--Serdülő korig
-Az „elektromos babysvitter”
--A tévés erőszak hatáselmélete
--A Tv hatásairól
--Az állandóan szóló hatása
--Családi étkezés és Tv
-Egészségkárosító hatásai

 

 
-Médiatudatosság

TANULMÁNYOK

-A gyerekek és a média viszonya

-Miért is ne tévézzen a gyerek?

-Médiaértés és médiafogyasztás

-A médiatudatosság főbb ismérvei

-A tudatos tévénézés

 
HETI-NAPI LÁTOGATÓK

/2016-07-01

 

 
OLVASÓI NAPTÁR
2018. Március
HKSCPSV
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
KÖNYVKRITIKÁK

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

BEVEZETŐ

  2017.07.08. 10:56
Ebben a rovatban több tucat gyermek- és ifjúsági mű kritikáit olvashatjuk.

A könyv címlaplára kattintva jutunk el az adott mű oldalára, ahol még több információt (recenziót, könyvrészletet) olvashatunk.

 

35 kiló remény

Róbert Katalin  2016.08.14. 17:48
Írta: Anna Gavalda, fordította: N. Kiss Zsuzsa. Magvető Könyvkiadó, 2009., 80 oldal

Grégoire Dubosc tizenhárom éves, harmincöt kiló, kétszer bukott, nem tud koncentrálni a tanórákon – bezzeg ha valamit meg kell szerelni, építeni, javítani, akkor nagyon is elemében van! Magyarországon valószínűleg kisegítő osztályban próbálná meg elütni a tankötelezettség végéig az időt. Franciaországban, amikor már minden kötél szakad, az internátus kerül szóba. Azonban hosszú út vezet addig, mire Grégoire úgy-ahogy a helyére kerül.

Anna Gavalda pedig ezt az utat egy kedves, őszinte hangvételű, egyes szám első személyben megírt kisregényben mutatja be.
 

A 3 emeletes mesekönyv

Trencsényi Zoltán  2016.08.02. 17:07
Írta: Darvasi László, illusztrálta: Koncz Tímea.  Magvető Kiadó, 2013., 248 oldal

A 3 emeletes Mesekönyv Hami, böfi, bocsánat!

Mit tenne a (mégoly kiváló rajzkészség birtokában is lévő) olvasó, ha le kellene rajzolnia a vakarózás izomlázát, a százöt éves vándorszendvicset vagy azt, hogy miképpen cigánykerekezik a katasztrófa?

Lenne baj rendesen! Még akkor is, ha mindezeket akár csak egyetlen mondatba kellene foglalnia, amelynek van eleje, közepe, vége. Darvasi László viszont nem csupán kósza mondatokba fogalmazza nyelvi leleményeit, hanem egyenesen mesekönyvbe. Már amennyiben annak tekintjük legújabb kötetét, melynek címe: A 3 emeletes mesekönyv.

Adva van egy háromemeletes ház, amely nem nagy, nem is szép, de mégis különleges, mert mesés alakok laknak és fordulnak meg benne, akik mesés kalandokat élnek át. Köztük Zalhúber Tibike, aki addig kérdez, amíg el nem zsibbad a szája, továbbá két, kényszeresen viccelődő vecsési káposzta, egy Professzor Nyihaha nevű lovacska és a mögötte húzott szekér, melynek neve: Adjunktus Nyekerge, a titokzatos padlást birtokló csúf asszonyság: Sámánova Pukkanova Jajneked, valamint az örökké huzakodó Kuruc Béla bácsi és Labanc Palika.
 

A betondzsungel könyve

  2017.09.30. 08:39
Írta: Acsai Roland, illusztrálta: Vigovszky Rita. Holnap Kiadó, 2017., 168 oldal

Acsai Roland - A betondzsungel könyveA történet szerint egy modern Maugli-mesével találkozhatunk, ami egy képzelt városban játszódik, de mivel mi ügyesek vagyunk, így tudjuk, hogy ez a képzelt város nagyon is közel áll Budapesthez, ami szintén már egy piros pontot érdemel, mert a fiam is mindig felkiáltott, amikor ráismert egy-egy általunk is látogatott helyszínre. Na, de térjünk is vissza a történethez.

Adott két elárvult csecsemő, ikrek, egy fiú, Hold (Kornél) és egy lány, Felhő (Kincső), akikre az állatkert farkasgondozója, Gólem – aki maga is visszahúzódó életet él – talál rá. Gólem végül úgy dönt, hogy lesz, ami lesz felneveli a gyerekeket, titokban és nem máshol, mint az állatkertben, azon belül is a farkasok ketrecében egy anyafarkas és a falka segítségével.
 

A Boribon-állandó

Tóth Ákos  2018.02.22. 17:09
boriSenki ne keresgéljen korábbi ismeretei, tanulmányai közt, a Boribon-állandó nem a matematika fogalmai közül származó kifejezés. Csupán annak az állandóságnak, valóságos maradandóságnak a „mértékegysége”, mely Marék Veronika könyvsorozatának, a Boribon-könyveknek sajátja, s mely olyannyira példa nélküli jelen könyvkiadásunkban, hogy voltaképpen csak magával – saját történetével - mérhető össze.
 
Egyszerűbben: a Boribon-állandó azt jelzi, hogy él néhány millió szülő és gyerek ebben az országban (a fordítások révén pedig a világon mindenütt), akik számára Boribon születéstől fogva ismerős, első és legkedvesebb olvasmányélményeik közül való. Vagyis hogy ki Boribon, azóta tudjuk, mióta az eszünket tudjuk. Vagy még kicsivel azelőttről.
 

A csodálatos szemüveg

Pompor Zoltán  2016.04.02. 17:15
Írta: Finy Petra, illusztrálta: Herbszt László. Naphegy kiadó, 2011

A csodálatos szemüvegÁtváltozástan

A nagyvárosi élet csupa meglepetés. A szmogot és a szürke házfalak egyhangúságát a folyó kékje, a fák zöldje, a villamos sárgája színezi.

És egy piros gördeszka, amin hősünk, kicsi Kovács Áron begördül az óriási díszletek közé, szétnéz, felteszi csodaszemüvegét és a város megtelik mesével.
 

A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkány

Rádai Andrea  2016.07.22. 23:04
Írta: Finy Petra, illusztrálta: Takács Mari. Csimota Kiadó, 2009., 24 oldal

  A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkány kevésbé didaktikus: Finy Petra meséjében a másságból eredő magányosság kiengesztelhetetlenül fájdalmas és szorongást keltő, és sokkal inkább a zsigerekre hat.

A történet a magyar gyerekek számára eleve idegen világban, az egzotikus Kínában játszódik. Bái hercegkisasszonytól vakítóan fehér bőre miatt idegenkednek a császár udvarában, így se barátra, se kérőre nem lel a rangjában hozzá illők között: gyermekkorában a teaszolga, később az Arany Sárkány szól hozzá az igaz szeretet hangján.

A hercegkisasszony útra kel, s az Arany Sárkány hátán röpülve beutazza a Fehér Birodalmat, a Száműzöttek Országát, a széles nagyvilágot, keresve azt a helyet, ahol otthonra lelhet...
 

A Hold legsötétebb oldala

Könyvkritikák blog  2016.08.23. 01:23
Írta: Sally Gardner, illusztrálta: Julian Crouch, fordította: Pék Zoltán. Kolibri Kiadó, 2013.,  282 olddal

https://olvassbele.files.wordpress.com/2014/03/gardner_a-hold-legsc3b6tc3a9tebb-bor180.jpgStandish Treadwell egy olyan világban él, ahol a diszlexiája és különböző színű szemei miatt a tisztátlanok közé sorolják. Egy olyan világban, ahol a gondolkodás és a tudás bűn, így ha kicsit is kitűnsz a tömegből, elpusztítanak. Nagyapjával együtt a Hetes Körzetben élnek, ide költözik Hector a családjával. 

A két fiú hamarosan jó barátokká válik, mindaddig, amíg focilabdájuk át nem repül a várost körülvevő falon, amelyen Hector, hogy visszaszerezze játékukat, átmászik. Innentől kezdve nem csak ők, hanem családjaik is nagy veszélynek vannak kitéve, mert az Anyaföld nem tűri az ellenszegülést.
 

A hó fogságában

Könyvkritikák blog  2017.07.08. 21:29
Írta: Nógrádi Gyögy. Móra Könykiadó, 2013., 136 oldal
 
A történet nem is lehetne aktuálisabb: Karácsonykor a tizenkét éves Krisztinek le kell utaznia a nagymamájához falura, amíg szülei egy bécsi szállodában élvezik az apa főnökének vendégszeretetét. A lány gyűlöl Maminál lenni: büdös van, korán kell lefeküdni, a WC az udvar végén található, az egyetlen lehetőség az unaloműzésre pedig a tyúkkopasztás. Szerencsére csak egy éjszakát kell túlélnie, ám a túlélés rövid időn belül véresen komollyá válik. A hóvihar ugyanis megbénítja a forgalmat, ezzel elzárva a külvilág elől a tanyát. Mami ráadásul meg is betegedik, így Krisztinek minden lélekjelenlétére szüksége lesz, hogy átvészeljék az éjszakát.
 

A kék bolygó története

Rádai Andrea  2016.07.12. 18:28
Írta: Andri Snaer Magnason, illusztrálta: Kovács Katalin. Koinónia Kiadó, 2011., 120 oldal

LENNI VAGY VENNI?

A nyugati típusú demokrácia, a populizmus csapdái, a fogyasztói társadalom visszásságai, a rövidlátó, harmadik világgal szembeni paternalizmus allegóriája, a bolygót fenyegető ökokatasztrófa – mindez egy humoros, kedves tündérmesében.

Andri Snaer Magnason regénye a Koinónia magyar kiadása előtt huszonkét országban jelent meg, és az első olyan gyerekkönyv, mely elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat. Népszerűsége feltehetően annak köszönhető, hogy sikeresen ötvözi az ősrégit az ordítóan aktuálissal: a gyermeki pszichébe hatoló tündérmesei-bibliai motívumokat (kiűzetés, próba, áldozat, megbocsátás stb.) a XXI. századi társadalmat érintő, elsősorban környezetvédelmi problémákkal.
 
A Föld jövőjével kapcsolatos aggodalmak, mint például az éghajlatváltozás vagy a nem megújuló erőforrások kimerülése valószínűleg sokkal zsigeribb félelmeket keltenek a regény potenciális olvasóiban, a mai gyerekekben, hiszen ők már beleszületettek ebbe a korszakba – így Magnason regényének is komolyabb a tétje számukra.
 

A kék hajú lány

Nagy Boldizsár  2015.05.24. 14:18
Írta: Dóka Péter, illusztrálta: Lakatos István. Móra Kiadó, 2013
 
A kék hajú lányEgy újabb szimpatikus mikroközösség életébe leshetünk bele A kék hajú lányt olvasva. Dóka Péter szintén viszonylag új név (bár a Betyárvilág, a Hogyan lettem médiasztár és Az ellopott zsiráf rajongói most felszisszennek, szóval akkor módosítanék:) legalábbis a hazai A-listás ifjúsági szerzők között.
A kék hajú lány viszont olyan remekmű, amit nehéz lesz majd megkerülni ezek után: már a témaválasztása miatt is.
 

A lány, aki nem beszélt (1) - Mesepirulák

Tóth Zsuzsanna  2016.07.08. 17:32
Írta: Elekes Dóra, illusztrálta: Kun Fruzsina. Csimota, 2015., 40 oldal
 
Hogy a meséknek gyógyító erejük van, azt jószerivel mindannyian tudjuk. Bár, be kell vallanom, hogy mostanában kissé megrendült a bizalmam e téren. Lépten-nyomon bukkantam fájóan primitív, rikítóan giccses vagy kifejezetten gyötrelmes, lebutított, rossz mondatokkal teli, mesekönyvnek nevezett valamikre. De tartotta bennem a lelket, hogy bizton tudom, a jó mesék vannak többségben.

És nagy örömmel töltött el, hogy éppen egy ilyen került elém. A lány, aki nem beszélt című történet, Tóth Krisztinamunkája, a cigány mesék világát idézi meg.

Tóth Krisztina költő, és a költő prózában is zenél. Mondatai jóízűek és varázslatosak egyszerre, nem nélkülözik sem a szépséget, sem a humort. Mert bár fafejűék felhördülhetnek azon, hogy miket is mondanak benne, bízom abban, hogy minden szülő és pedagógus megérti az alábbi mondat valódi jelentéstartalmát: „Ne haljál meg – mondta az ember –, mert nagyon megverlek!
 

A lány, aki nem beszélt (2)

Lovász Andrea  2016.07.08. 17:38
A cigány népmesék archaikus világa és nyelve ötvöződik a szerző egyéb prózáiból ismert, szikáran tárgyiasító, ám mégis megrázóan lírai világlátásával és hangjával – s mindezt úgy, hogy közben mese lesz belőle: egy lány születésének, örökbefogadásának, saját maga és családjai megtalálásának története.
 
A téma értelemszerűen maga is erős érzéseket és sok-sok kérdést generál: az erdőn született, majd örökbefogadott lány nem ismeri az emberi szót, csak az erdei beszédet egészen addig, míg testvérei segítségével meg nem fejti saját származásának titkát. A szigorú, hármas tagolású rendben minden mozzanat és minden stáció nélkülözhetetlen: a lány önelfogadása és integrálódása csak így, ezeket bejárva lehet teljes.
 

A lány, aki nem beszélt (3)

Lapis József  2016.07.23. 16:02
A lány, aki beszélt

A gyerekirodalomban (elsősorban versei révén) régóta otthonosan mozgó szerző 2015-ben több gyerekkönyvet is megjelentetett, és ezek közül egyik sem nevezhető éppen szokványosnak. Az Orrfújós mese (Sanoma) egy takonycsalád ügyes-bajos dolgain keresztül, szellemesen mutatja be a fertőzés kellemetlen következményeit, a bacilusterjedés leginkább járható útjait.

A másik két kiadott kötetben még nehezebb témák kerülnek elő, nyugodtan kijelenthetjük, hogy hiánypótló módon. Sok szülő és szakember panaszkodott régóta arra, hogy bizonyos, gyermeket és szülőt egyaránt komoly próba elé állító élethelyzetek, kemény kérdések gyerekirodalmi művek segítségével történő feldolgozására, átbeszélésére egyszerűen nincs mód, hiszen ezek a problémák nem kerülnek be a gyerekkönyvek világába (legalábbis magyar nyelven, hazai szerzők tollából).

A Csimota kiadó fontos kiadványaiban több tabutéma megjelenítésére vállalkozott az utóbbi években (a másság különféle formái, a háború, a szülői alkoholizmus, a Down-szindróma stb.), s Tóth Krisztina tavalyi köteteivel a Móra kiadó is jelentős mértékben járult hozzá az ügyhöz. Az Anyát megoperálták egy kislány szemszögéből, őszinte, gyermeki előadásban egyszerre komolyan elgondolkodtató és derűs módon szól a daganatos betegség jelentette családi krízisről. A lány, aki nem beszélt pedig az örökbefogadás helyzetét járja körül mesei keretben.
 

A láthatatlan hős - Egy igaz ember budapesti története

Könyvkritikák blog  2016.07.08. 21:47
Írta: Luca Cognolato, Silvia Del Francia, fordította: Todero Anna. Manó Könyvek, 2015., 200 oldal
 
A harminchat igaz ember mondájával először egy skandináv krimi, Az utolsó igaz ember kapcsán találkoztam, azóta próbáltam minél több érdekességet megtudni erről a legendáról. Most, évekkel később újra szembejött velem, ezúttal egy ifjúsági regény képében, amely egyben a II. világháború idején is játszódik. Utóbbi pedig különösen közel áll az érdeklődési körömhöz, így biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb elolvasom én is A láthatatlan hőst.
 
Giorgio Perlasca Budapesten élt a II. világháború ideje alatt. Az olasz férfi a spanyol nagykövetségen kért segítséget, hogy hazajuthasson a családjához, ám látva azt, hogy a nácik hogy bánnak a fővárosban élő zsidókkal, úgy döntött, elhalasztja az utazást, és a tőle telhető legnagyobb segítséget adja. Spanyol ál-állampolgárságát megszerezve otthont és biztonságot teremtett a hispán állam által védett házakban. Ám nem sokkal később a nagykövet, akit addigra már a barátjának nevezett, belpolitikai okuk miatt kénytelen Ausztriába utazni, ezzel pedig megszűnik a védelem. Ám Perlasca egy bátor döntésnek és egy hazugságnak köszönhetően szembeszáll a nácik uralta kormánnyal, ezzel pedig több mint ötezer zsidó ember életét menti meg.
 

A legkisebb boszorkány

Lovász Andrea  2018.02.10. 23:27
Írta: Lázár Ervin. Illusztrálta: Molnár Jacqueline. Móra Könyvkiadó., 2016, 64 oldal  

A legkisebb boszorkány

 

Lázár Ervin A legkisebb boszorkánya híven követi a népmeséket, a szerző Ámi Lajos mesemondónak ajánlja a szöveget. Nem a meseirodalom és gyermekirodalom találkozásáról van szó, ez a mese az ismert „királyfi és királylány egymásra talál” sémán túllépve e cselekményváznak érzelem- és részletgazdag kidolgozása. 

A valamikori mesemondó egy királyfi történetét mesélte, abban a mesében a megingathatatlan hős cselekedetei (vö. MNK 400C* Világhírű Szép Miklós) mellett nem volt helye semmiféle elhajlásnak. A mesevilágban kölcsönös a hősök szerelme, az eleve elrendeltetés – „Tudom én azt, Király Kis Miklós, a világ kezdete óta, és tudtam, hogy éppen ma jössz” (43.) – ez a mesei determinizmus semmiféle érzelmi alapú kérdésfelvetést nem tesz lehetővé. E (mesei) világrend ellen lázad a legkisebb boszorkány, aki beleszeret a hősbe, és ezért bűnhődnie kell: Anya Banya széllé változtatja. 
 

A magyar festészet története fiataloknak

Baranyi Katalin  2016.07.09. 18:22
Írta: Horváth Gyöngyvér. Holnap Kiadó, 2015., 176 odal
 
Ez a színes, sok képpel illusztrált kézikönyv egyszerre diadal és fiaskó, ám úgy vélem, mindenképpen ott a helye az érdeklődő diákok, főleg a középiskolások, de minden, a művelődést szerető ember könyvespolcán.
 
   
 
A kiadó új, a fiatalokat megszólító és megcélzó sorozata (amely a festészet után a magyar építészet, zene, színház és népművészet rövid összefoglalóit ígéri) egyszerű, ám szakszerű szöveggel, sok-sok képpel és vidám illusztrációval igyekszik megismertetni témáját azokkal, akik még nem foglalkoztak vele, de felidéz és össze is foglal, így azoknak is praktikus, akik gyorsan fellapozható kézikönyvet keresnek. A festészettörténet szerzője külföldön is elismert művészettörténész és tanár: így életrajzai és műelemzései mértéktartók, egyszerre komolyak és közérthetők, kedvcsinálók és sokoldalúak.
 

A majdnem halálos halálsugár (1)

Herédi Károly  2016.07.08. 17:55
Írta és rajzolta: Lakatos  István. Kolibri Kiadó, 2015., 176 oldal
 
Jó nagy hülyeség, de ez egy könyv
 
Ellentétben Lakatos előző regényeivel, itt sem teológiai sem filozófiai jelentésréteggel nem szembesülünk, A majdnem halálos halálsugár cím pedig a valódi egzisztenciális tétet is kioltja, hiszen bár többször is halálos fenyegetéssel kell szembenézniük a karaktereknek, biztosak lehetünk benne, hogy mindannyian túlélik a kalandot.
 
Lakatos sem saját magát, sem a művét nem veszi teljesen komolyan: abszurd humorral megspékelt, pörgős kalandregényt hozott létre.
 

A majdnem halálos halálsugár (2)

Könyvkritikák blog  2016.07.08. 18:02
Történetünk helyszíne a Messzi-messzi Nagyváros, ahol a csatornákban veszedelmes kardfogú csigák élnek, a sötétben dickensi alakok bújnak meg, akik a gyerekeket koldulásra kényszerítik, és ahol őrült tudósokba ütközünk minden sarkon. Itt él egy kislány, Emma, aki egy véletlen folytán megismerkedik a feltalálóval, Nikola Teslával, akinek hírnevénél csak a hírnévre vágyakozása nagyobb. Itt él még Barnabás gyerek, Lőrinc, a vízidisznó, és Tesla kutyája, aki pontosabban már csak egy csaholó agy. Amikor Doktor Krov és Balázs, a világ leggonoszabb pandája együtt világuralomra törnek, hőseinknek minden erejükre szükségük lesz, hogy megmentsék a világot. 
 
Lakatos István neve sokunknak ismerős lehet. Ha nem is regényeiről (Dobozváros, Óraverzum), illusztrációról (Ljudmilja Ulickaja mesekönyvei vagy a saját készítésű képregénye, a Lencsilány) mindenképpen be kell hogy ugorjon, kiről is van szó. Jellegzetes rajzstílusával a hazai alkotók egyik gyöngyszemei közé tartozik, ehhez párosult most egy abszolút abszurd, elmebeteg humorral megáldott ifjúsági regény, amely a világon bárhol megállná a helyét. (És micsoda meglepetés: ahogy utána néztem az életrajzának, kiderült, hogy a szülővárosomban végezte általános iskolai tanulmányait!)
 

A Mindentvarró Tű

Lovász Andrea  2016.10.05. 19:54
 Írta: G. Szász Ilona, illusztrálta: Szegedi Katalin. General Press Kiadó, 2010., 36 oldal  
 

G. Szász Ilona varrókisasszonyának már a világa is miliő inkább: dámák, milimárik, jegesemberek, masamódok, hölgyfodrászok, továbbá úri varrószalonok, bérkocsik és bonbonierek által meghatározott fizikai, narratív és szemantikai koordináták köré épül. A varrókisasszony Málika, vőlegényét, a Cérnácska Szabócskának becézett szegény, ám nemes lelkű szabólegényt Stircz Józsefnek hívják (ennél a fércelésnél mennyivel előkelőbb a Klotild nagysága által protezsált Paszomány Tivald...).

Kettőjük egybekelésének akadálya csupán Málika szigorú tekintetű apjának tett ígérete, miszerint csak ahhoz megy férjhez, aki elhozza neki a Mindentvarró Tűt. Szabócska tehát elhagyja e tejszagú, rózsás huszerett-miliőt („Málika, kegyedért a csillagokat is lehoznám az égről!" - „Örökké várni fogom magát, Józsi!"), és átlép a mesék világába. 
 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
MONDÓKA- ÉS VERSGYŰJTEMÉNY
  1. Népi mondókák 
  2. Kortárs mondókák 
  3. Gyerekversek
 
VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ
KÉPESKÖNYVEK

PAPÍRSZÍNHÁZ

 
GYERMEKTÉMÁK

Mesekönyvek időjárásról, évszakokról, természetről

 
I. ÉLETKORI SZAKASZ
CSECSEMŐ-, KISGYERMEK- ÉS KISÓVODÁSKOR (0-4)

MONDÓKÁK

 
 
  KÖNYVAJÁNLÓ

2/ KISGYERMEKEKKOR (1-3)

  KÖNYVAJÁNLÓ

  Babakönyv lapozók  

3/ 'MI EZ' KORSZAK (3-4)

   KÖNYVAJÁNLÓ

Kicsik mesekuckója

Játékos ismeretszerzés
 
II. ÉLETKORI SZAKASZ
ÓVODÁSKOR (4-7)

 

 
ÓVODÁBÓL ISKOLÁBA

 
III. ÉLETKORI SZAKASZ
KISISKOLÁS KORSZAK
 

I. BEVEZETŐ SZAKASZ
(1-2. évf.)

ISMERETTERJESZTŐ (6-8)


II. ALAPOZÓ SZAKASZ
(3-4. évf.)

REGÉNY

  SOROZATOK

ISMERETTERJESZTŐ (8-10)

 
OLVASÁSI SZOKÁSOK

„Nekik való szövegekkel kellene szíven-lelken trafálni a gyerekeket

 
IV. ÉLETKORI SZAKASZ
KAMASZKOR

CSAK KAMASZOKNAK (klasszikus-kortárs)

 
- Könyvajánló témánként
 
AZ ÉV GYERMEKKÖNYVE

ibbylogo

<<2016 - 2001>>

 
OLVASNI JÓ-OLVASS TÖBBET!-2014
 
OLVASNI JÓ!-2012

Ajánlott könyvek:

 
MESE ÉS FILM

DIAFILM ÉS ANIMÁCIÓ

 
TERMÉSZETFILM

Természetfilmek

 
ÁTLAGNÉZETTSÉG
Indulás: 2008-11-01
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót